Já jsem byla až těsně před druhou, kdy už mnozí měli vyprodáno a někteří zlevňovali 8))) Takže tři skoro poslední cupcakes za polovic, šest nádherných růží pro tchýni a sedm strakatých karafiátů pro mě po 10,–. Brambory a jablka, pro které jsem původně šla, ještě byly. A ochutnat jsem dostala pštrosí stejk či co to bylo.
Farmářské trhy na kulaťáku RSS
-
-
Viktor: ten nekuřácký prostor, to je super nápad. Ono by víc kázně, organizace a kontroly těm trhům vůbec prospělo.
-
Budou zítra, nebo nebudou zítra?
-
Moirain, až za týden, kvůli státnímu svátku zítra.
-
Do roka a do dne. Ano, cca před rokem jsem založil toto vlákno. Dnes jsem zavítal na první letošní trh na kulaťák. A musím napsat, že trhy jsou o pořádný kus dál. Nemyslím pozičně, ale kvalitou! Lepší umístění, větší výběr i množství zboží! Dnes mi chyběly už jen drobnosti – např. zimní zelenina (kapusta, …) a nenarazil jsem ani na avizované jehněčí maso. Ale i tak jsem dobře nakoupil. Už se těším na letní nabídku ovozelu!
-
Já jsem oproti posledním podzimním trhům nezaznamenala žádný výrazný posun, přesto jsem celkem spokojená. Jak je mým zvykem, vyrazila jsem až po poledni, takže jen nějaké hrušky, jablka, klobásky a med. Na odchodu mě u posledního stánku zaujala klobáska podobná čabajce – ochutnat mi nedali, takže jsem nekoupila. Dlouhodobě mě trochu popuzuje stánek, kde prodávají Gran Moravii a ještě jeden sýr (to je kompletní sortiment) za 50/100g. Mrzí mě, že jsem se zapomněla vrátit ke stánku s máslem, udávají 84% tuku, příště si koupím ochutnávku, i když cena je dost vysoká.
-
Je fakt, že i mě přišla cena za Gran Moravii dost vysoká – pro tu ale nemusím na trh, tak jsem ji ignoroval.
-
↪ 36 RenataE: Na ten stánek se sýrem si pamatuji z loňska. Pozoroval jsem, že na trhu dochází u některých k jakési nákupní hysterii a jsou ochotni zaplatit nevýdané ceny. Za pade se už dá pořídit parmegiano. Podle mne i med je dost předražený. Kupuji od včelaře a jsem asi zmlsaný.
-
↪ 38 THE: nevídané… omlouvám se
-
Cuketko, choďte později, o půl jedné nebyla u sýraře ani jedna noha 8))) Mám pocit, že už na to lidi přišli, že ta cena je naprosto nesmyslná. Kvalita Moravie se v poslední době trochu zlepšila, sleduju to od začátku. Zprvu byla kvalita slušná, následoval velký propad a teď jsem zase po dlouhé době měla celkem slušný kousek.
Med – cena je sice vysoká, ale nemám bohužel ochočeného včelaře. Zato mám dětičky, které med konzumují ve velkém a irituje mě luštění mikropopisek, abych zjistila, že se jedná o „směs medu původem ze zemí EU a mimo EU“. Tak si holt musím připlatit.
Máslo – dnes jsem koupila v Albertu Tatra Farmářské máslo 85% a opravdu chutná jako máslo. Jen jsem úplně nepochopila, proč je na obalu přípodotek „lahodné smetanové“. Cena oproti stánku téměř přesně poloviční, celkem hezké balení v pergamenu. -
VIKTOR: Stánek s houbami tam byl. Dokonce jsem u něj vtipkoval, zda teď shiitake neporostou lépe (černej humor). A zvažoval jsem, zda koupit hlívu na polévku a nakonec jsem koupil pěkné žampiony.
Pro nekuřácký trh hlasuji také! Byl jsem s kočárkem a stát frontu a čuchat smrad cigaret také nemusím!
-
↪ 41 RenataE: Tohle farmářské máslo jsem měla v ruce taky, ale bála jsem se, že to má farmářský jen název (nenašla jsem žádné údaje o tom, že by mělo být z farmy, a je pravda, že jsem si údaje o vyšším množství tuku nevšimla). Jestli je dobré, tak ho vezmu :)
-
↪ 43 suanka: jj, mám ho vyzkoušené a chutná mi. Z nějaké konkrétní farmy asi nebude, ale dobré je.