↪ 2880 Kahi: Hub??
Jinak čočka snese mnoho variací, italských i indických. U nás většinou
bez masa, zato často! Více než k italskému al dente bych se přiklonil
k indickému spíš rozvařenému, než tvrdému dhal. Mushy and lovely!
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Dnes lehka Italie :) Testoviny osvedcene znacky Barilla, smes koreni nakoupena kdesi v malem kramku v Italii, posledni zbytek v lednici uchovavane rajcatove omacky dle tohoto receptu http://www.michopulu.cz/…peench-rajat
kterou jsem jeste trochu vylepsil nadrobno pokrajenymi olivami. To je vse, zadne maso neni potreba, je to chutne i tak, jen jeste pred podavanim lehce zakapnout olivovym olejem a je to lehky obed jako kdyz vysije :) -
My si dnes naprosto nevlídné počasí zpříjemnili hráškovo-bramborovým krémem s domácím koprovo-mandlovým pestem, jako hlavní chod jsem podáváala krémové risotto s žampiony marinovanými v bílém víně, olivovém oleji a česneku.
K tomu hlávkový salát (z babiččiny zahrádky) s ředkvičkami a jarní cibulkou.
A dezert pak byl ve znamení jahodového želé s marcipánem (jahody domácí, mražené) s bílou čokoládovou pěnou.
Ale nemůžu nikde v okolí našeho malého městečka sehnat chřest a to mě totálně vytáčí… -
Pórková polévka, filety z platýze a rajčatový salátek.
-
Dnes volim klasiku – minicocku s parkem :)
-
Halušky přímo z brambor, s brynzou a schwarzwaldskou slaninou, na dezert jahody s tvarohem. Chřest možná stihnu večer, měli, Madlo, dokonce ve slevě, tak snad k vám taky dorazí.
-
Dnes poctivá hustá bramboračka se sušenými houbami, na hlavní jídlo se bud dojídat pečená jehněčí kýta s majoránkou a kmínem, přelitá pivní omáčkou. K tomu bramborovo-celerová kaše. A hlávkový salát made in tchyně.
A jako dezert pak Karl-Gustav tårta, v bezlepkové verzi, s pařížskou šlehačkou a marcipánovým otažením zdobeným čokoládovými peckami (dort měl představovat berušku).
Tak si alespoň jídlem zlepšíme náladu v tom katastrofickém počasí. -
↪ 2886 vilemina: Vilemíno, ty halušky nezahušťujete moukou? Máte recept u sebe na stránkách?
-
Dnes na zahrati hodne husty a dost pikantni zeleninovy vyvar, kam jsem krome klasicke cerstve korenove zeleniny prihodil mrazeny hrasek a kukurici a nakrajel klobasu. Ke koreneni pouzita zelena kari pasta, lzice sojovky (oboji koupeno v Sape) cerstvy koriandr a v hmozdiri nadrceny cely pepr. Jime s gumovymi houskami opecenymi do krupava na grilu, namazanymi maslem. Nic dalsiho k zasyceni neni potreba :)
-
Omeleta s chřestem a kozím sýrem, žitný chleba z čerstvým kozím sýrem, pomalu pečený bůček, dort s (loňskými) jahodami a rebarborovou pěnou, čokoládový pivní dort bez piva (zapomněla jsem ho přilít a vzpomněla jsem si až po čtvrthodině pečení – je trošku sušší než obvykle, ale jde to, obzvlášť se smetanovou polevou:) Nějaké saláty, těm se teď daří dobře.
Na zítřek je zaděláno na mrkvový pšeničný bochník a pro změnu žitný s ovsem, něco dalšího vymyslíme i s chřestem (Madlo, u vás v albertu na něj fakt kašlou?). -
↪ 2890 farfalla: Jojo, kašlou, předloni i loni měli krásný slovenský bílý v bio kvalitě, ale letos leda houbelec.
-
Dnes treska na panvi a k tomu lehce povarena brokolice zalita holandskou omackou.
-
V dnesnim vedru jsme zvolili poradnou misu osvezujicich tzatziki a prikusujeme kousky domaci pizzy. Zapijeli jsme vychlazenym ciderem.
-
U nás včera a dnes celerovo-bramborový krém, krkovička v hořčično-medové marinádě s čerstvým tymiánem pečená na bramborech s celerem. Fakt doborta. A jako dezert jahody s cukrem. Dnes jsem poslední jahody vrazila do kokosové bezlepkové variace Princeznina dortu – s bíločokoládovým tvarohovým krémem a bílou pařížskou šlehačkou. A zítra budou tvarohové knedlíčky s čerstvou jahodovo-meduňkovou omáčkou. Tohle období prostě zbožňuju. Jdu vyrábět jogurtovou marcipánovou zmrzlinu :-)
-
Včera chřestová polévka, krůtí játra na víně s rýží a merlotem. K obědu jsem dojídala ohřátý koláč z tvarohového těsta s chřestem, večer chystám holandský řízek z doma mleté plece s bramborem a čerstvým salátem (jestli mi to projde, bude i s avokádem).
Dezert – pralinky z brambor (chystám na blog). -
Salat, klasika bezna zelenina na kousky, natrhany rimsky salat a balkan. Pokapat dobrym olivovym olejem a je to. Co take lepsiho v tom vedru? :)
-
↪ 2896 Michal Máta: Souhlasím, taky jedu ve „vedrojídlech“ :)
Včera k obědu Caesar salát, k večeři luštěninovo-rebarborové curry. Dnes k obědu zbytek curry a k večeři panzanella podle pana Cuketky :)
Vše prokládáno ohromným množstvím jahod – jen tak, s jogurtem, s cukrem, rozmixovaných v jahodovém koktejlu… to slunce jahodám svědčí, sklízím obden kolem 1,5 kg:) -
↪ 2897 kami: luštěninovo-rebarborové curry
?? Už jsem slyšel ledacos, ale tohle je unikát! Měl jsem za to, že mám rozvinutou představivost, ale asi jsem se přeceňoval. Tento unikát mě uniká!Do Anglie se léto (ani jaro!) zatím nedostavilo. Zimní teploty v půli června. :-(( Barbecue u českých doktorů, kteří zde pracují, omračují a prosvěcují. Osvěžení si mateřštiny. Výborné jehněčí kotletky a kuřecí prsa prý tři dny v jogurtu marinovaná. Nastydlá záda, přes tři vrstvy šatstva.
-
↪ 2898 Jednorožec: Před nějakou dobou jsem o něm četla a čekala, až budu mít dost rebarbory na vyzkoušení :) Je to moc dobré, luštěniny si s kyselým dobře rozumějí. Kdybyste chtěl zkoušet, recept mám na webu.
Letošní způsob jara zdá se mi poněkud nešťastným.
-
↪ 2899 kami: a odkaz na vaše stránky by nebyl?
Jinak u nás dnes dojídačka – čtyři hodin pečený bůček na cibuli, česneku a černém pivu a naložené maso, co jsme neugrilovali včera.
A Černá Venuše s jahodami a bezlepkovými piškoty jako dezert. A zmrzliny: smetanová se Salkem, čokoládová s červeou řepou a bíločokoládová s jahodama. -
↪ 2900 Madla81: Měl by se objevit při klepnutí na nick.
Vaše zmrzliny mě vždycky dostávají, budu muset taky nějakou spáchat, už jsem na Váš popud šoupla do mrazáku předmrazit nádobu zmrzlinovače :) -
Dneska dojídání zbytků z velké víkendové grilovačky. Počasí konečně vyšlo bezvadně.
-
K obědu salát Caesar a v mrazáku čekají domácí smetanovo tvarohové nanuky s meruňkami
-
Super rychly salat jen z rajcat, soli, pepre a balsamika. A k tomu rozpecenou bagetu s bylinkovym maslem.
-
Dnes bude čerstvý špenát s noky (tentokrát sáhnu po mražených) a nivou,
ráno byla domácí lučina a sušená rajčata, na zítra chystám kuře na houbách – mám ještě sušené bílé hřiby. -
↪ 2901 kami: Tak to smekám, je to nádhera! Na knihu se moc těším.
-
↪ 2905 vilemina: Teda a já smekám, že v takovém parnu vaříte a pečete. Já dnes spáchala jen kedlubnovou „polévku“ s jogurtem, česnekem a dobromyslí, k tomu lehký bramborový salát s ančovičkami a jogurtovo-sardelkovým dresinkem. Podáváno se ztraceným vejcem. A jako dezert pak jen tak, jahody s cukrem…
-
Dnes lehce pikantni polevka z brokolice, mrkve a hrasku a k tomu rozpecene chlebove tousty s roztavenym hermelinem navrch.
Po tom na osvezeni vychlazeny dzban s platkem citronu, citronovou stavou a cukrem. -
Včera jsme měli jen jednoduchý bulgurový salát alá tabbouleh a dneska pěkné brambůrky s máslem a bylinkovým tvarohem.
Na víc v těhle vedrech nemám sílu (co se týče vaření i jedení:) -
Jelikoz vcera pritelkyne privezla velmi chutny kecup a horcici a smazenou cibulku z Ikea, neodolal jsem, stavel se pro mlete hovezi a udelal burgery. Trochu tezsi jidlo jsem vyrovnal spoustou pulenych cherry rajcatek.