K dopoeldní svačině ochutnány první čerstvé jahody z kamarádčiné
zahrádky, ještě teď mám z té jedné jahody, kterou mi dítko nechalo,
ohromný absťák. K obědu byl pilaf z červené čočky, mrkve a brambor,
zbytek králičího vývaru s masem a zeleninou, listový salát
s ředkvičkami a naťovou cibulkou.
Na kotli v koupelně kyne těsto na chlebíček s čokoládou a sušenými
švestkami a v lednici pomalu tuhne nepečený čokoládovo-kávový dortík
:-)
Ještě se chystám na domácí karamelovou zmrzlinu (protože tu báječnou
smetanovo-skořicovou jsme snědli rychlostí blesku) a večer budou jen
brambroy na loupačku, s bylinkovým tvarohem, domácí majonézou a spoustou
kefíru.
Zbožňuju letní chutě.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
↪ 2401 Madla81: To jsou úplné orgie:)
U nás dneska k svačině jahody s tvarohem a odpoledne domácí meruňková zmrzlina a k večeři budou halušky. Pravda, není to úplně letní jídlo, ale dostala jsem befel a nutno spotřebovat bryndzu:)
-
dnes plněná panenka: http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…enymi-3.html
-
↪ 2397 Bali: to je ta naproti New Yorku? už jsem po ní párkrát pošilhávala, ale moje skepse k mariánskolázeňské gastronomické scéně byla vždycky silnější. díky za tip, brzy otestuju! kavárna Classic je moc fajn, až na tu kávu ovšem.. ale tu teď stejně nemůžu. a jejich atmosféra má u mě plnej počet bodů, zvlášť večer, když hraje jazz. Bali, co říkáte na tu novou zmrzlinárnu na Hlavní? stojí za vyzkoušení?
u nás nekonfliktně, nenadýmavě a hlavně rychle, než se bejby vzbudí: v pondělí plná trouba lasagní s rajčatovou omáčkou a hlávkový salát, pro nekojící strávníky s česneko-jogurtovým dresinkem, v úterý lavor těstovinového salátu s prvními okurkami a rajčaty a pudink s jahodami, dnes po přechodu studené fronty trochu toho lidského tepla v podobě minestrone s řapíkatým celerem a rýží, na mls jahody se šlehačkou. a zítra přesun k panímámě, do kraje supermarketového ovoce a zeleniny, achjo. asi si s sebou budem muset přibalit bedýnku chutí a vůní z místního trhu..
-
sjuuu, jojo naproti NY.
Toto je hvězdička, ne-li HVĚZDA, na mariánskolázeňské gastro scéně. Fakt, můžeš mi věřit (své chuťové buňky si hýčkám a hned tak někde nejím ;-) )
Zmrzlinárna je moc fajn. Často nemůžu projít kolem jen tak. I když ji má Ital, tak na ty zmrzky, co jsme nedávno ochutnávaly v Římě, to nemá, ale dobré jsou!
Moc dobrá je skořicová nebo jogurtová.
Myslim, že zítra jednu dvě slupnu, to pujdu zrovna kolem. -
Já mám za sebou dva dny „cateringu“ – nejdřív jsem dělala do synagogy třicet blinces(palačinek), jedny plněné tvarohem s rozinkama v rumu, druhé tvarohovým krémem s limetakovou štávou, kůrou a meduňkou a asi sto kreplach(ravioly) jedny s houbovo-bramborovou náplní a druhý s tvarohovou a šalvějovo-česnekovým máslem a mix tvarohových pomazánek (teď je Šavuot svátek, kdy je zvykem pojídat mléčné pokrmy). A dneska catering do práce na státnice – chilli con carne, hřebíčková rýže, cuketový quiche, čokoládový muffiny, zeleninový salát a dojedl se i zbytek palačinek a raviol.
-
↪ 2406 suanka: Vše zní úžasně, závidím účastníkům obou „cateringů“. Jen jsem si dodnes myslela, že kreplach jsou spíše plněné knedlíčky, takže děkuju moc za upřesnění.
U nás včera prověhl na oběd jen lehký těstovinový salát a zeleninová polévka s pohankou a červenou čočkou (v níž naštěstí můj muž – nepřítel pohanky, tuto surovinu nerozeznal). Dnes bude pečená kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, nové brambory) krátce zapečená s parmazánem a v troubě mi právě rozmarně voní levandulové bábovičky.
A depresi z upršeného počasí momentálně zaháním jahodovo-karamelovým koktejlem (domácí karamelová poleva – úžasná věc) s nepečeným kávovo-čokoládovým dortíkem s kardamonem, kterému dělá výborného sladkého společníka domácí smetanová karamelová zmrzlina. -
2407 – Tedy Madlo, to je jídla! A moučníčků – hmmm, zní to báječně.
Ze sladkostí jsem měla jen pár lívanečků s jahodami a smetanou, jinak byla polévka s morkovými knedlíčky a včera i výborné ledvinky na víně.
-
Rostbíf, brambory, domácí majonéza, listový špenát a pečená rajčata.
-
Biftek, domácí hranolky, dijonka, víno.
-
↪ 2408 vilemina: No, tak nějak s přibývajícím těhotenstvím a rostoucím břichem u mě roste chuť na všemožné sladké, už si i sama připadám divně :-)
Lívanečky s jahodami a smetanou závidím, já se včera vrhla na bedničku tuzemských jahod, které manžel dovezl, jako nenažraná kobylka a na další si asi budu muset počkat, až za pár týdnů uzrají mamince na zahrádce (pokud tedy nějaké zbydou a přežijí transport k nám :-))
Ledvinky na víně zní úžasně, moc ráda bych ochutnala, leč konzervativní manžel je naprostý nevnitřnostižrout a pro mě samotnou by to nemělo smysl.
U nás dnes právě doobědváni čerstvě vylovení pstroužci pečení s dobromyslí, hrubě mletým čerstvým pepřem a hrubozrnnou solí. K tomu vařené nové brambůrky, domácí majonéza a hromada listového salátu. -
Dnes večeře patřící do mé TOP 10 – zapečené papriky plněné balkánem s křupavou bagetou. Jednoduché, ale epesní!
-
Fishmonger měl na chlazeném pultu nádherný flák halibuta a podsaditý výsek z mečouna, váhal jsem. Rozřešil mé dilema doporučením filátek turbota, že prý je často nemají a že tyto jsou top notch. Byly! Vlastně: Byla! (Filátka, vzor „město“ – díky, vy milé češtinářky mého mládí!).
Jedno ještě mám, pomoučené a usmažené na pánvi, schované na snídani. Bude s trochou majonézy a domácím chlebem. I'll sleep with a smile on my face tonight…
-
Úlovek ze sobotního zelňáku – Zelený chřest s holandskou (můj první pokus a na jedničku… :).. a pak trochu nepovedený nepečený jahodový ( z maminčiny zahrádky) cheesecake (ricotta z Orrera) (rovněž první pokus, tak za 3-) :D
-
O víkendu koprovka a maso v mrkvi, a dneska meruňkové knedlíky (protože jahody jsme všechny sežrali jen tak a na knedlíky nezbylo).
-
V sobotu čerstvé těstoviny s chřestem a brynzou (díky Kačce za odkaz na blogu), včera jehněčí kolínkou se zeleninkou a bramborovou kaší, jako dezert mrkvový dortík. Večer umíchán opět dle Kačky bezinkový sirup.
-
Pomalu pečená krkovička s bylinkami, špenát a nové brambory, k večeři totéž se zelím a brknedlíčkem.
-
Rizoto s chřestem a nepečený jahodový dort.
-
Quiche s listy červené řepy, hlávkový salát s rukolou a medovo-hořčičným dresinkem.
-
Včera k obědu zbylé plecko na pivě s rýží , večer květákové placky s rajčatovou tatarkou.
Dnes květáková polévka a tvarohovokrupičné knedlíčky s jahodami, večer zbylé placky obložené pršutem a salátová srdíčka. -
uzená makrela s chlebem. jsem líná :-)
-
Pomalu dušená hovězí kližka na víně s kořenovou zeleninou.
-
↪ 2420 vilemina: Hmm, hned bych se nechala pozvat ke stolu na takové pěkné menu.
U nás především přírodní krůtí řízky s úžasným maminčiným brambrovoým salátem, včera pěkně tři dny rozleželé (třetí a čtvrtý den je opravdu nejlepší) hovězí na víně s bramborovou kaší, vše prokládáno kopami úžasně křehkého salátu z tchyniny zahrádky.
Dnes dobaštíme hovězí na víně a zítra bude voňavá bylinková omáčka se ztraceným vejcem a novými bramborami. Teď jdu dělat domácí müsli dle tohoto receptu, mám tu totiž ležet dva už notně uzrálé banány:
http://madlinakuchyne.blog.cz/…chutne-musli
Jinak se průběžně celá rodina cpeme dosytosti jahodami a zatím jich nemáme dost v jejich přirozené podobě, tak snad ještě přijde čas, kdy z nich něco dobrého spáchám. -
Nove bramburky na pare, sypane cerstvym koprem ze zahradky, kousky pomalu se rozpoustejiciho masla, trhany uzeny losos, navrch kopecky kysane smetany (Meggle,14%,BEZ skrobu,aleluja) a opet kopr…zivot JE krasny :)
-
Slávky po námořnicku. Mňam!!!
Slávky objednané a vyzvednuté na stánku http://www.cerstveryby.cz, v rámci farmářského trhu na Pankráci.
Dokonalé a velmi chutné. Stejně jako ty 3kg lososa, treska a ořez z lososa na polévku. Zabaleno a zataveno do chladící folie. Tomu říkám kvalitní služby.
;-) -
Jeeje, Pivli, diky za pripomenuti toho superwebu…ja si tady pomalu cely odpoledne line lamu hlavu nad tim, kde koupim sardinky na grilovani…ja jsem ale truhlik :)
-
K večeři chřestový koláč, mňam :o)
-
2423: však taky nejste zrovna na závodce! Už jsem si nakoupila na jeden z nepečených dortíků, budu ho chystat na úerý pro návštěvu.
2425: tak to vypadá výborně zmanažované, nsmím zapomenout.
K večeři jen tvarohová pomazánka s bylinkami ze zahrádky od máti, k tomu bramborový chléb (kupovaný), šunka, rajčata a střik z růžového vína.
-
u nás včera po letech nádherně mastná klasika: smažené žampiony, k tomu brambory a kysaná smetana se solí a naťovou cibulkou. pro ještě větší potěchu těla a duše jahody se šlehačkou a pozdě večer ještě muž, nevěda už roupama, co by, vystřihl piškotovou bábovku.
dnes k obědu zbylé brambory opečené v troubě na másle a k nim smetanovo-cibulkové omáčedlo (aneb dip) z předchozího dne – kam se hrabou fástfůdové hranolky s helmansem!
k večeři lasagne s cuketou a paprikou a rajčatový salát s bazalkou. a na bábovku zkombinovanou se všudypřítomnými jahodami taky ještě dojde, noc je mladá. summer time and the livin' is easy (so hush little baby don't you cry) -
Dnes se bude dojídat smetanová bylinková omáčka se ztraceným vejcem a vařenými novými bramborami, polévka bude lehká zeleninová (čerstvá úžasně křupavá kapusta, žampiony dušené na másle, pohanka a červená čočka), k večeři bude zapékaný pórek s kapustou, bramborami a camemberem.
Nejen oku lahodící nepečený jahodový dortík s bílou čokoládou bude prostřídán lehkou třešňovou bublaninou s mandlemi, čokoládou a brusinkami a zítra bude klasika – sekaná, po které můj drahý občas zavzdechne :-)