1. K dopoeldní svačině ochutnány první čerstvé jahody z kamarádčiné zahrádky, ještě teď mám z té jedné jahody, kterou mi dítko nechalo, ohromný absťák. K obědu byl pilaf z červené čočky, mrkve a brambor, zbytek králičího vývaru s masem a zeleninou, listový salát s ředkvičkami a naťovou cibulkou.
    Na kotli v koupelně kyne těsto na chlebíček s čokoládou a sušenými švestkami a v lednici pomalu tuhne nepečený čokoládovo-kávový dortík :-)
    Ještě se chystám na domácí karamelovou zmrzlinu (protože tu báječnou smetanovo-skořicovou jsme snědli rychlostí blesku) a večer budou jen brambroy na loupačku, s bylinkovým tvarohem, domácí majonézou a spoustou kefíru.
    Zbožňuju letní chutě.

2. ↪ 2401 Madla81: To jsou úplné orgie:)

U nás dneska k svačině jahody s tvarohem a odpoledne domácí meruňková zmrzlina a k večeři budou halušky. Pravda, není to úplně letní jídlo, ale dostala jsem befel a nutno spotřebovat bryndzu:)

3. dnes plněná panenka: http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…enymi-3.html

4. ↪ 2397 Bali: to je ta naproti New Yorku? už jsem po ní párkrát pošilhávala, ale moje skepse k mariánskolázeňské gastronomické scéně byla vždycky silnější. díky za tip, brzy otestuju! kavárna Classic je moc fajn, až na tu kávu ovšem.. ale tu teď stejně nemůžu. a jejich atmosféra má u mě plnej počet bodů, zvlášť večer, když hraje jazz. Bali, co říkáte na tu novou zmrzlinárnu na Hlavní? stojí za vyzkoušení?

u nás nekonfliktně, nenadýmavě a hlavně rychle, než se bejby vzbudí: v pondělí plná trouba lasagní s rajčatovou omáčkou a hlávkový salát, pro nekojící strávníky s česneko-jogurtovým dresinkem, v úterý lavor těstovinového salátu s prvními okurkami a rajčaty a pudink s jahodami, dnes po přechodu studené fronty trochu toho lidského tepla v podobě minestrone s řapíkatým celerem a rýží, na mls jahody se šlehačkou. a zítra přesun k panímámě, do kraje supermarketového ovoce a zeleniny, achjo. asi si s sebou budem muset přibalit bedýnku chutí a vůní z místního trhu..

5. sjuuu, jojo naproti NY.
    Toto je hvězdička, ne-li HVĚZDA, na mariánskolázeňské gastro scéně. Fakt, můžeš mi věřit (své chuťové buňky si hýčkám a hned tak někde nejím ;-) )
    Zmrzlinárna je moc fajn. Často nemůžu projít kolem jen tak. I když ji má Ital, tak na ty zmrzky, co jsme nedávno ochutnávaly v Římě, to nemá, ale dobré jsou!
    Moc dobrá je skořicová nebo jogurtová.
    Myslim, že zítra jednu dvě slupnu, to pujdu zrovna kolem.

6. Já mám za sebou dva dny „cateringu“ – nejdřív jsem dělala do synagogy třicet blinces(palačinek), jedny plněné tvarohem s rozinkama v rumu, druhé tvarohovým krémem s limetakovou štávou, kůrou a meduňkou a asi sto kreplach(ravioly) jedny s houbovo-bramborovou náplní a druhý s tvarohovou a šalvějovo-česnekovým máslem a mix tvarohových pomazánek (teď je Šavuot svátek, kdy je zvykem pojídat mléčné pokrmy). A dneska catering do práce na státnice – chilli con carne, hřebíčková rýže, cuketový quiche, čokoládový muffiny, zeleninový salát a dojedl se i zbytek palačinek a raviol.

7. ↪ 2406 suanka: Vše zní úžasně, závidím účastníkům obou „cateringů“. Jen jsem si dodnes myslela, že kreplach jsou spíše plněné knedlíčky, takže děkuju moc za upřesnění.
    U nás včera prověhl na oběd jen lehký těstovinový salát a zeleninová polévka s pohankou a červenou čočkou (v níž naštěstí můj muž – nepřítel pohanky, tuto surovinu nerozeznal). Dnes bude pečená kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, nové brambory) krátce zapečená s parmazánem a v troubě mi právě rozmarně voní levandulové bábovičky.
    A depresi z upršeného počasí momentálně zaháním jahodovo-karamelovým koktejlem (domácí karamelová poleva – úžasná věc) s nepečeným kávovo-čokoládovým dortíkem s kardamonem, kterému dělá výborného sladkého společníka domácí smetanová karamelová zmrzlina.

8. 2407 – Tedy Madlo, to je jídla! A moučníčků – hmmm, zní to báječně.

Ze sladkostí jsem měla jen pár lívanečků s jahodami a smetanou, jinak byla polévka s morkovými knedlíčky a včera i výborné ledvinky na víně.

9. Rostbíf, brambory, domácí majonéza, listový špenát a pečená rajčata.

10. Biftek, domácí hranolky, dijonka, víno.

11. ↪ 2408 vilemina: No, tak nějak s přibývajícím těhotenstvím a rostoucím břichem u mě roste chuť na všemožné sladké, už si i sama připadám divně :-)
    Lívanečky s jahodami a smetanou závidím, já se včera vrhla na bedničku tuzemských jahod, které manžel dovezl, jako nenažraná kobylka a na další si asi budu muset počkat, až za pár týdnů uzrají mamince na zahrádce (pokud tedy nějaké zbydou a přežijí transport k nám :-))
    Ledvinky na víně zní úžasně, moc ráda bych ochutnala, leč konzervativní manžel je naprostý nevnitřnostižrout a pro mě samotnou by to nemělo smysl.
    U nás dnes právě doobědváni čerstvě vylovení pstroužci pečení s dobromyslí, hrubě mletým čerstvým pepřem a hrubozrnnou solí. K tomu vařené nové brambůrky, domácí majonéza a hromada listového salátu.

12. Dnes večeře patřící do mé TOP 10 – zapečené papriky plněné balkánem s křupavou bagetou. Jednoduché, ale epesní!

13. Fishmonger měl na chlazeném pultu nádherný flák halibuta a podsaditý výsek z mečouna, váhal jsem. Rozřešil mé dilema doporučením filátek turbota, že prý je často nemají a že tyto jsou top notch. Byly! Vlastně: Byla! (Filátka, vzor „město“ – díky, vy milé češtinářky mého mládí!).

Jedno ještě mám, pomoučené a usmažené na pánvi, schované na snídani. Bude s trochou majonézy a domácím chlebem. I'll sleep with a smile on my face tonight…

14. Úlovek ze sobotního zelňáku – Zelený chřest s holandskou (můj první pokus a na jedničku… :).. a pak trochu nepovedený nepečený jahodový ( z maminčiny zahrádky) cheesecake (ricotta z Orrera) (rovněž první pokus, tak za 3-) :D

15. O víkendu koprovka a maso v mrkvi, a dneska meruňkové knedlíky (protože jahody jsme všechny sežrali jen tak a na knedlíky nezbylo).

16. V sobotu čerstvé těstoviny s chřestem a brynzou (díky Kačce za odkaz na blogu), včera jehněčí kolínkou se zeleninkou a bramborovou kaší, jako dezert mrkvový dortík. Večer umíchán opět dle Kačky bezinkový sirup.

17. Pomalu pečená krkovička s bylinkami, špenát a nové brambory, k večeři totéž se zelím a brknedlíčkem.

18. Rizoto s chřestem a nepečený jahodový dort.

19. Quiche s listy červené řepy, hlávkový salát s rukolou a medovo-hořčičným dresinkem.

20. Včera k obědu zbylé plecko na pivě s rýží , večer květákové placky s rajčatovou tatarkou.
    Dnes květáková polévka a tvarohovokrupičné knedlíčky s jahodami, večer zbylé placky obložené pršutem a salátová srdíčka.

21. uzená makrela s chlebem. jsem líná :-)

22. Pomalu dušená hovězí kližka na víně s kořenovou zeleninou.

23. ↪ 2420 vilemina: Hmm, hned bych se nechala pozvat ke stolu na takové pěkné menu.
    U nás především přírodní krůtí řízky s úžasným maminčiným brambrovoým salátem, včera pěkně tři dny rozleželé (třetí a čtvrtý den je opravdu nejlepší) hovězí na víně s bramborovou kaší, vše prokládáno kopami úžasně křehkého salátu z tchyniny zahrádky.
    Dnes dobaštíme hovězí na víně a zítra bude voňavá bylinková omáčka se ztraceným vejcem a novými bramborami. Teď jdu dělat domácí müsli dle tohoto receptu, mám tu totiž ležet dva už notně uzrálé banány:
    http://madlinakuchyne.blog.cz/…chutne-musli
    Jinak se průběžně celá rodina cpeme dosytosti jahodami a zatím jich nemáme dost v jejich přirozené podobě, tak snad ještě přijde čas, kdy z nich něco dobrého spáchám.

24. Nove bramburky na pare, sypane cerstvym koprem ze zahradky, kousky pomalu se rozpoustejiciho masla, trhany uzeny losos, navrch kopecky kysane smetany (Meggle,14%,BEZ skrobu,aleluja) a opet kopr…zivot JE krasny :)

25. Slávky po námořnicku. Mňam!!!
    Slávky objednané a vyzvednuté na stánku http://www.cerstveryby.cz, v rámci farmářského trhu na Pankráci.
    Dokonalé a velmi chutné. Stejně jako ty 3kg lososa, treska a ořez z lososa na polévku. Zabaleno a zataveno do chladící folie. Tomu říkám kvalitní služby.
    ;-)

26. Jeeje, Pivli, diky za pripomenuti toho superwebu…ja si tady pomalu cely odpoledne line lamu hlavu nad tim, kde koupim sardinky na grilovani…ja jsem ale truhlik :)

27. K večeři chřestový koláč, mňam :o)

28. 2423: však taky nejste zrovna na závodce! Už jsem si nakoupila na jeden z nepečených dortíků, budu ho chystat na úerý pro návštěvu.

2425: tak to vypadá výborně zmanažované, nsmím zapomenout.

K večeři jen tvarohová pomazánka s bylinkami ze zahrádky od máti, k tomu bramborový chléb (kupovaný), šunka, rajčata a střik z růžového vína.

29. u nás včera po letech nádherně mastná klasika: smažené žampiony, k tomu brambory a kysaná smetana se solí a naťovou cibulkou. pro ještě větší potěchu těla a duše jahody se šlehačkou a pozdě večer ještě muž, nevěda už roupama, co by, vystřihl piškotovou bábovku.
    dnes k obědu zbylé brambory opečené v troubě na másle a k nim smetanovo-cibulkové omáčedlo (aneb dip) z předchozího dne – kam se hrabou fástfůdové hranolky s helmansem!
    k večeři lasagne s cuketou a paprikou a rajčatový salát s bazalkou. a na bábovku zkombinovanou se všudypřítomnými jahodami taky ještě dojde, noc je mladá. summer time and the livin' is easy (so hush little baby don't you cry)

30. Dnes se bude dojídat smetanová bylinková omáčka se ztraceným vejcem a vařenými novými bramborami, polévka bude lehká zeleninová (čerstvá úžasně křupavá kapusta, žampiony dušené na másle, pohanka a červená čočka), k večeři bude zapékaný pórek s kapustou, bramborami a camemberem.
    Nejen oku lahodící nepečený jahodový dortík s bílou čokoládou bude prostřídán lehkou třešňovou bublaninou s mandlemi, čokoládou a brusinkami a zítra bude klasika – sekaná, po které můj drahý občas zavzdechne :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.