Těstoviny se šípkovou omáčkou:)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
už druhý den čerstvé tažené štrúdly – rétese, mňam mňam. ořechy a višně a jablka a tvaroh a mák a rozinky a mandle.
když mi něco chutná, dělám to tak dlouho, než se přejím.-)
jinak mrkvová polévka a variace na pečený květák – placky, nákyp. -
Dnes k obědu bude domácí hamburger,s onion rings podle pana cuketky,a s 5-ti vteřinovou majonézou :)
-
U nás dnes silný kuřecí vývar a pečené kuře dle tohoto recpetu:
http://madlinakuchyne.blog.cz/…ure-v-jednom
Jen místo kořenové zeleniny se kuře peklo na směsi marinovaných žampionů a brambor. -
U nás dnes zbytky. Zbytek foie gras, zbytek telecí paštiky, zbytek coq a vin.
-
2045: Ach jo,co já bych za takovéhle zbytky dal :-)
-
Ty zbytky bych taky brala!
Jinak my jsme včera zkusili vařit ala Madla, domácí pribiňák měl úspěch, ale ty koblížky se moc nepovedly, byly dost tuhé, nejdřív jsem myslela, že jsem to způsobila příliš douhým pečením, což částečně asi tak bylo, ale když jsem pak večer dělala palačinky, tak byly překvapivě taky tvrdé, což se mi ještě nikdy nestalo a dospěla jsem k závěru, že to všechno způsobila mouka – koupila jsem v tescu jakousi, název už nevím, ale na obalu měla namalovanou krásnou babičku jak se usmívá s hromadou buchet – takže tímto všechny varuju před touhle moukou, je fakt děsná. Dneska bramboračka, jehněčí hřbet dušený s mrkví a červenou řepou, a večer se mi povedly (první pokus v životě) strašně dobré měkoučké buchty s tvarohem – podle receptu z Apetitu a z Penam OO extra speciál – právě jsem dvě ještě vlažné sežrala, ta vůně už se nedala vydržet – takže zítra budou zbytky a buchty a buchty. -
Já jsem v pátek také dělala koblihy podle Madly z babičiny mouky a vše bylo v pořádku. V sobotu jsem z ní ještě dělala chačapuri a taky naprosto bez problémů.
-
Včera byly bramborové taštičky s mákem a povidly, koblihy budou asi zítra.
-
Vcera byl po kurzu v Prakulu vyvar z hovezi ohanky..
-
Ala: Jsem moc ráda, že úspěch zaznamenal alespoň pribinák :-) Jinak to s tou moukou máte recht, občas se mi stane, že i když kupju pravidleně svou ověřenou značku mouky, čas od času se prostě jaký ten balíček chová jinak. Tak snad na troubové koblihy nezanevřete -:)
Cherry: To mě moc těší, ani nevíte jak.
Vítek: Kde jte sehnal hovězí oháňku? -
2051: Jen si dovolím vstoupit-hovězí oháňku jsem kupovala v Praze v masně v Jindřišské, ještě loni ji tam mívali pravidelně. A polévka z né byla luxusní.
U nás včera pečená vepřová krkovice s bramborovým salátem a jablečný koláč. Dnes se teprve uvidí, podle toho, co manžel uloví. :-) -
Madla: jelikož koblihy sklidily doma velký úspěch, mám rozhodnuto, co dnes péct s sebou na hory :o) Jinak asi budou dnes k večeři rillettes.
-
Dnes budou karbanátky z červené čočky, domácí naan a okurková raita.
-
u nás čokoládové muffiny a sekaná… už mám strašnej hlad na Na Kopci, fakt.
-
Fenomenální koblihy z trouby. Tři snědeny ještě horké, pusa popálená horkými povidly a pálení žáhy očekávám každou chvíli. Ale stálo to za to. :-)
-
Na koblihy nedošlo, ale v pátek jsem pekla Míša řezy, ty se vážně povedly! A co víc, včera jsem zvládla svoují první koprovou omáčku :-)
-
Koblihy z trouby? Jak se takové koblihy dělají?
-
mpik: Třeba takto: http://madlinakuchyne.blog.cz/…ene-v-troube
-
jen se tak zeptam, mam jedina problemy se zobrazenim stranek Madly – hlavni stranky? Vzdycky mi to posle pocitac na notnou chvili do haje, vcera se to zaseklo tak, ze jsem ho radsi cely vypla. jeste jsem mela problemy s tege blogem, jinak mi vse krasne bezi a kdyz si rozkliknu jednotlive prispevky, jako odkaz primo na koblihy, tak je to v poradku (a zvykam si i na ubrus;)). napsala bych to k Madle, ale mam neco rozdelaneho a nemuzu si nechat spadnout pocitac. Asi trest za prokrastinaci.
a dneska na stole nic, co by stalo za rec. chlebicky a tvarohovo-malinovy dort na mandlovem korpusu, sestra si oslavila svatek -
↪ 2061 farfalla: tak jsem to vyzkoušela a stalo se mi totéž, na docela dlouhou chvíli se to seklo. Ale jen ta hlavní stránka. Chmchm, divné.
-
farfalla, Ranavalo: Dneska nestíhám, ale zítra se na to kouknu a pokusím se to vyřešit, slibuju :-)
Jinak u nás dnes k obědu luxusní špagety Carbonara, k večeři poctivá bramboračka s houbami a obyčejný bramborový guláš. Zítra je v plánu risotto s marinovanými žampiony a česnekem. -
Domácí šunkofleky a čokoládovo-pomerančový chlebíček :-)
-
↪ 2061 farfalla: U Madly se mi to nekouslo, na tege.blogu se mi to kousne pokazde, kdyz tam jdu…vzdycky musim nechat prohlizec rozdejchat a pak uz to jede normalne..
-
Dnes bude k večeři buřtguláš s čerstvým chlebem.
-
Po týdenním polívčičkování přeskočim rovnou na biftek, snad přežiju ;-)
-
A my dneska poprvé buchtičky s krémem, použila jsem už vyzkoušený bezva recept na klasické buchty, k tomu obyč vanilkový krém podle Nové domácí kuchařky (teda asi 30 let staré). Paráda! Jak se dají už hotové buchtičky ohřát? Na pařáčku? MW nemáme.
-
↪ 2068 Ala: Mňam! Ohřívám na pařáčku, jsou nesrovnatelně lepší než z mikrovlnky.
-
V papiňáku už bublá voda s uzenými žebírky od Sváčka a k tomu křupavý chléb a kremžská hořčice!