Nově otevřené restaurace RSS

Štítky: , ,

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V současné době v česku neexistuje relevantní seznam nově otevřených podniků nejen v Praze.

    Bud rád když se podělíte o své nejnovější úlovky zde nebo v samostatném tématu s názvem restaurace a mini-recenzí… ;)

    Pro začátek alespoň několik dobrých zdrojů, kde nové špeky hledat:

    1) Diskuzní fórum Expats:
    http://www.expats.cz/…ue/f-19.html

    2) Czech Please blog:
    http://czechoutchannel.blogspot.com/

    3) Recenze z CBW:
    http://www.cbw.cz/search.php?…

    4) Recenze z Prague Post:
    http://www.praguepost.com/…rant-review/

    5) Moje recenze v Týdnu:
    http://www.tyden.cz/…ana-cuketky/

  2. 6) Recenze na E15:

    http://www.e15.cz/…s/detail.php?…

    7) Monitoring tisku u kuchařů:

    http://www.svet-kucharu.cz/ (Nové novinky > Ze světa… > Recenze)

  3. další pěkný zdroj:

    http://www.lunchtime.cz/…-restaurace/

  4. A do magazínu Profit se z Eura přesunul Milan Balík a jeho básnické recenze :) Na stránkách na to nemají samostatnou rubriku, recenze je třeba lovit v sekci trendy.

    http://www.profit.cz/…festyle.aspx

    Jinak Brewstovy recenze mi z těch webových přijdou asi nejlepší. Ne že bych se vždycky shodl, ale píše věcně, svoje názory vždycky zdůvodní a málokdy píše jen o jediné návštěvě. Navíc člověk už tak nějak zná jeho vkus, snadno si pak dovede udělat obrázek.

  5. Indická restaurace v Mladé Boleslavi. http://www.om-restaurant.eu/indexcz.html
    Byla jsem asi před šesti týdny, to měli čerstvě otevřeno. Prostředí zatím nicmoc, čerstvě převzali podnik po nějaké pivnici. Provozují to hoši z Nepálu. Jídlo bylo skvělé a dle kamarádky/znalkyně autentické.

  6. na FB jsem založil skupinu speciálně pro tyto účely:

    http://www.facebook.com/group.php?…

    už se tam nasbíralo pěkných pár novinek ;)

  7. http://www.stellamarina.cz/
    Tuto restauraci považuji 100% za tu NEJLEPŠÍ v Ostravě ! Výborná kuchyně a opravdu kvalitní vína vše s perfektním servisem.

    Známkování jak ve škole :)
    Minestrone – 2 – 50 kč
    Podle mě do minestrone nepatří špenát a postrádala jsem větší zastoupení chuti rajčat a hovězího vývaru. Toto jsou opravdu jen detaily, protože jako celek byla opravdu vynikající !

    Variace mořských ryb (vlk,pražma) s ratatouille – 1 – 230,– Kč
    Vynikající vyváženost chutí ryby jemné a šťavnaté akorát ratatouille mohlo být více, bylo naprosto delikátní

    Gnocchi Sorentina – 1 – 180 Kč
    Lepší gnocchi jsem v Ostravě nejedla. Už mnohokrát jsem se setkala s tím, že místo vaření je smaží ale naštěstí ne zde. Výborná chuť rajčat, bazalky a pravé mozzarelly

    Pinot Grigio Valdadige doc (S.Margherita) 550,–
    Zapito tímto vínem. Byla jsem absolutně nadšená, že si jej nemusím nechat vozit a mám možnost na něj narazit i v restauraci.
    Zde známkování není třeba ! :)

    Opravdu, pokud budete mít cestu do Ostravy, nezapomeňte se zde zastavit. při další návštěvě vezmu foťák :)

    Bohužel kávu ani tiramisu jsem ochutnat už nestihla, v žaludku nezbylo místo :)

  8. Restaurace ČESKÝ BANÁT, Nerudova 21, Praha 1

    http://czrestaurace.ceskybanat.cz/

    Klasická česká kuchyně z 18.století s příměsí rumunského, srbského a maďarského vlivu. Velké množství sladkých pokrmů.

    Jenom náhodou jsem narazil na jejich web.
    Ceny mají velmi slušné a nabídku jídel zajímavou.
    Nemá někdo z Vás zkušenosti s touto restaurací? Já jsem tam zatím nabyl.

    Tady je jedno review v angličtině :
    http://anampop.com/…th-cuisines/

  9. V Karlíně na Sokolovské – nedaleko Negrelliho viaduktu zřejmě vzniká restaurace se zaměřením na cejlonskou kuchyni.

  10. http://stejkarna.cz/

    ..funguje asi rok, menšia, príjemná, šéfuje tomu mladý párik a majú naozaj dobé masko :)
    bola som tam pred pár dňami..

  11. Na Křižíkově, kousek od Red Hot Chilli (stejná strana ulice, kousek směrem k Florenci), je korejské bistro Bibimbap. Docela by mě zajímalo, jestli se chytí – při naší návštěvě měli dvě korejská jídla a několik variant suši, do 150 korun i s polévkou.
    Polévka je vskutku podivuhodné chuti (pár zelených bylin v čemsi vývarovitém s vůní a chutí moře – buď si to zamilujete, nebo to nesnesete, tohle jídlo IMO nezná vlažný postoj), obě korejská jídla zajímavá, suši jsme nezkoušeli. Obsluha milá a ochotná.

    Jídlo podávají v plastu, omlouvali se za to; největší mínus byl, že neměli vodu, a protože vypadají autenticky korejsky, nakonec jsem vyměkla a dala si džus (12,– korun, made by Makro). Za zkoušku nicméně, řekla bych, stojí.

    (Ale trochu se bojím, že nevydrží – na polední meníčko je to drahé, my jsme tam nebyli dlouho a všichni tři lidi, co tam zabloudili, zase vypadli. Jejich chyba, mohli vyzkoušet vodu s kukuřicí – prý oblíbený nápoj v Koreji, netuším – i zákusek, který nám přidali zdarma.)

  12. Mně hodně zaujala restaurace 2Pazzi ve Vršovicích – v místě bývalého Storana. Majitel a zároveň číšník je Ital, který neumí česky, ale anglicky se s ním domluvíte. Internetové stránky jsou bohužel nefunkční, ale jinak jsem si tam vážně připadal jak v Itálii, těstoviny super :)

  13. Restaurace Hua Long Zhai, Rumunská 17, Praha 2

    Pod označením restaurace se skrývá mrňavé čínské bistro,
    které nahradilo původní, rovněž čínský minipodnik.

    Pokud se čínským bufáčům zdaleka vyhýbáte,
    tady se s obdobnou nabídkou nesetkáte.

    Současná majitelka a kuchařka se snaží nabízet
    domácí jídla severočínské kuchyně (taštičky Jiao Zi,
    hutné polévky, domácí nudle, ..).
    Bistro je v záběhu, což je znát v šíři nabídky,
    pivo je zatím také pouze lahvové, ale jídlo nemá chybu.
    Brzy se tam opět vrátím, abych se podíval jak se jim
    bude dařit. Podle ohlasů od známých, kteří tam zavítali,
    doufám že ano (abych měl kam chodit).

  14. ↪ 13 Jirka: http://blog.scuk.cz/…kne-nadupane Psali jsme tu. A pdole ohlasů to prý nakonec není tak horké, tak nevím:)

  15. Nová Palačinkárna Pepe v Berouně
    Maličké místo na hlavní silnici z Prahy (Politických vězňů 10 – vchod z parkoviště, mezi bankou a katastrem, otevřeno denně 8–17/18 dle počtu hostů) se zahrádkou a útulný interiér ve dřevě se třemi stolky a barem.
    V nabídce pár druhů sladkého pečiva – 3 druhy croissantů, nějaké koláče, bio bábovka, několik druhů slaných a sladkých crepe – palačinek (usměvavá majitelka si dělá vše vlastnoručně včetně vlastního těsta na croissanty a sladkých náplní do palačinek), čerstvé ovocné šejky, fair traid káva Mama Coffee a brzy prý i zmrzlina.
    Ceny příznivé – presso 35, plněné croissanty 15, nejdražší palačinka tuším něco lehce přes 65. Vyzkoušela jsem croissant s vanilkovým krémem (zvenku nádherně křupavý, uvnitř vlhce vláčný) a kafe (podávaná automaticky se sklenicí vody) a slanou palačinku s rajčaty a sýrem a byla nadmíru spokojená.
    Palačinkárna potřebuje ještě doladit pár drobností jako chybějící webové stránky nebo pergolu na zahrádce, ale jinak spokojenost.

  16. Restaurace PODOLKA v Podolí, Praha 4. Hned u tramvajové zastávky Podolská vodárna :
     http://www.restauracepodolka.cz/

    Vietnamská restaurace PHO VIETNAM, Gorazdova 17, Praha 2. Je to na místě bývalé Rybárny.
    http://www.phovn.cz/index.html

  17. Nová restaurace na JZ okraji Prahy – Zbuzanský dvůr. http://www.zbuzanskydvur.cz/…TAURANT.html
    Zatím nevyzkoušeno.

  18. ↪ 17 mpik:
    Zbuzanský dvůr není až zas tak nový a funguje už minimálně rok – zkoušel jsem dvakrát během léta 2012. První pokus naslepo jako zcela neznámý vesnický podnik by měl přivodit nadšené hýkání a MMSky kamarádům, první pokus na základě nějakého tipu by měl být pořád velmi příjemným překvapením. Na regulérní recenzi bohužel zatím nevychází čas ani
    energie :o(, ale ve výsledku bych se nebál střílet někam k slabším čtyřkám.

  19. Možná to ještě někdo nezaregistroval, ale Las Adelitas na Malém náměstí už funguje! Menu je trochu odlišné od vinohradské pobočky, stručnější, o trochu vyšší ceny, ale jídlo je moc dobré a obsluha velmi příjemná. Jen interiér trochu hatí kladný dojem. Je to totiž ve sklepení s vysokou klenbou. Takže je tam zima a poněkud neútulno…

  20. Nezkoušel náhodou někdo indickou restauraci LalQuila na Vinohradech? Na Prague Post byla pochvalná recenze a meníčko je oproti ostatním pražským Indům aspoň trochu originální.

    Mimochodem, netušíte proč skončil Wine Food Market v Pánské pasáži? Na dveřích je cedulka, že tam bude jakási hospoda s rádoby Kobe hovězím…

  21. ↪ 20 kuba.biker: ad WMF — Těžko říct, prý nějaké dohady s nájmem. Takže asi ne konec v dobrém, plné to bylo a je toho konceptu v dané lokalitě škoda…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.