je otevřen místo perfect restaurantu v soukenické. ještě jsem nebyl, ale moc mě zajímá, jaké budete mít s novou lokalitou a provozem zkušenosti :)
Nový Dahab RSS
-
-
Takže kluci v akci si kompletně sbalili hračky. Trochu škoda, byla jsem u nich víckrát, ze začátku super,časem šla kvalita dolů. Potenciál měli dobrej.
-
Tak to moc rád zkusím.
Do Perfectu jsem občas zašel a vždy spokojenost.
O. Slanina má teď restauraci v Běchovicích. Mojehospoda.cz a první návštěva určitě nebyla poslední! Doporučuji! -
Dlabka:
díky za tip :) jen doplním správnou adresu:
(a přidávám jí samostatné vlákno)
-
Tak jsem dnes byla v novém Dahabu. Mělo se jít večer, ale pracovní povinnosti to nedovolili, tak jsme se tam doplácali až dnes. Bohužel návštěvě předcházela návštěva Lokálu. A protože jsme byli moc spokojení,ihned jsme viděli ty rozdíly. Obsluha,jež čeká opřená o zábradlí,než si vyberete z meníčka,mě nebaví. Ostatně mě podráždili hned na začátku, když nás snad pět minut ignorovali. Chtěli jsme jen kávu a desert. Z nabídky arabských káv měli jen jednu,z desertů měli dva. Odůvodnění : " My jsme byli v Dlouhé 33 a teď už tam nejsme a proto tohle už nemáme." Aha, tak to jo. Jinak to tam mají docela hezky udělaný,ale původní Dahab byl o moc víc útulnější.
-
Tak to mě velmi mrzí…byli jsme vyhnáni ze zavedené restaurace nepřemožitelným kolosem Ambiente. Tři měsíce jsme hledali náhradní místo a pak jsme během jednadvaceti dnů sa vypětím všech sil přenesli Dahab do Perfectu v Soukenické. Čeká nás opět dlouhá a těžká práce. Potřebujeme Vaši podporu a za kritiku jsme vděčni, protože nám pomůže opět se postavit na nohy. Po grandiózním podrazu pana Karpíška a Židovské obce to je věru nelehké. Možná se na dnešní situaci podepsala únava skromného, ale pevného týmu. Věřím, že s kvalitou servisu však i přesto, že nejme dotování z fondů Evropské unie, půjdeme neustále nahoru a nalezneme na vašem fóru i pozitivní hodnocení. Děkujeme a budeme se těšit na Vaše návštěvy.
Luboš Rychvalský, zakladatel -
– nepřemožitelný kolos
- s vypětím všech sil
- potřebujeme Vaši podporu
- opět se postavit na nohy
- grandiózní podraz
- skromný, ale pevný tým
- evropské fondy
Slušný výkon:-)
- s vypětím všech sil
-
A o co Vám jde?
-
O tu šílenou rétoriku…
-
:-)
-
Chápu,že stěhování restaurace je těžké. Jako kuchař jsem na vlastní kůži zažila dvakrát. Ale naše restaurace byla zřejmě podporována ( asi Židovskou obcí ;-)) , protože nám se nestalo,abychom po otevření měli jen torzo meníčka. Také nám se stalo,že jsme byli přemoženi někým, kdo měl v kapsách více než naše firma. S tím nic nenaděláte, tak to chodí. A co jsem nenapsala a měla napsat, že káva byla tradičně výborná a chalva též. Za vyzkoušení rovněž stojí polední menička, tři chody za 99 kaček.
-
dahab:
cením si vaší přítomnosti zde na fóru a vstřícné komunikaci vůči hostům. dovoluji si vás ale upozornit, že toto rozhodně není prostor k očerňování konkurence nebo kohokoliv jiného. 1) je to trapné 2) není to fér 3) kvůli tomu tady diskuze rozhodně není
Obchodní zákoník – § 50 Zlehčování (Díl II: Nekalá soutěž)
(1) Zlehčováním je jednání, jímž soutěžitel uvede nebo rozšiřuje o poměrech, výrobcích nebo výkonech jiného soutěžitele nepravdivé údaje způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu.
(2) Zlehčováním je i uvedení a rozšiřování pravdivých údajů o poměrech, výrobcích či výkonech jiného soutěžitele, pokud jsou způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu. Nekalou soutěží však není, byl-li soutěžitel takovému jednání okolnostmi donucen (oprávněná obrana).
-
[12] tento pitomej paragraf by si zaslouzil radikalni zlehceni =)
-
Na otevírání/znovu-otevírání restaurací (a to obecně, nejen Dahabu) nechápu jednu věc. Proč se ty restaurace otevírají, když ještě nejsou na provoz pořádně připravené? Jsem z jiné branže a taky se nám stává, že před finálním jednáním s klientem se všechno nestíhá, ale stihnout se to musí a ten klient nesmí nic poznat. Když přijdu do nové/přestěhované restaurace s natěšeným očekáváním a budu mít na výběr 1 arabskou kávu a 2 dezerty, tak mě to zklame a buď půjdu příště jinam, nebo aspoň nějakou dobu počkám, než se restaurace „zaběhne“. Přijde mi to od vedení restaurace jako dost riskantní tah – pouštět dovnitř lidi, když mi kus menu chybí.
-
MichaL Sänger:
ne ne, paragraf je super ;) pokud firmy nemají samy dost rozumu, aby nepsaly do diskuzí tyhle (offtopic až za hrob)nesmysly, proč ho nepřipomenout?
-
Nevíte někdo, co se stalo tentokrát?
Web Dahabu (www.dahab.cz) se už nějakou dobu nachází v nějakém záhadném stavu (chyba 403) a slyšel jsem, že skončili. -
Byl jsem v Soukenické před týdnem, prostory jsou prázdné a na výkladcích nalepená zvětšená hodnocení z diskuse na Alakarte – asi na rozloučenou. Smutek – chodili jsme tam rádi, snad to někde pan Baklažán obnoví.
-
možná opět nějaký „grandiózní podaz“ nebo „nepřemožitelný kolos“ za humny – jeden nikdy neví… :)
-
Proč ten despekt? Starý Dahab byl svého času jednou z nejromantičtějších restaurací v Praze. Obsluha byla sice naprosto úděsná, ale atmosféra byla super a jídlo také nebylo špatné. Když se tam nacpal Lokál, bylo mi to docela líto; věci jako moravský vrabec/utopenec etc. normálně nejím (natožpak ve městě), takže pro mě je Lokál zcela nepoužitelný koncept – navíc spolu se starým Dahabem jsem přišel o svůj oblíbený „zasouvací podnik“ :(
Přesun do výrazně méně frekventované oblasti a lehké přestřelení cen – to je myslím příčina konce „nového“ Dahabu. Bohužel ale vznikla mezera na trhu, neboť alternativní podnik tohoto ražení v Praze chybí. El Emir je na můj vkus moc snobský, Karavanseraj zase příliš „sockoidní“…:( -
Já jsem ten starej Dahab taky měla dost ráda, do novýho jsem ani nestihla zajít, to místo mi vždycky připadalo tak divně z ruky.
-
↪ 20 kuba.biker: já jsem byl naopak za náhradu Lokálem vděčný, ty prostory tam předtím byly naprosto zabité, nevyužité. o zkušenostech se samotným provozem a jídlem nemluvě… tož tak ;) v praze určitě prostor na něco podobného je, v tom jsem naopak optimista a s dahabem to tu určitě nepadá.
-
Novy Dahab si bohuzel nenasel dostatecne pocetne publikum. Po presunu do Soukenicke jsem tam byl jednou a byl jsem naprosto nadsen z urovne jidla (ano, mohl jsem mit stesti na vyber nebo na okamzik). Po teto zkusenosti jsem si rekl, ze tam budu chodit, ale neudelal jsem to – moje chyba.
Kazdopadne souhlasim s tim, ze podobny podnik v Praze neni, na vzpominanem El Emir mi nevadi ze je moc posh (mam posh rad, pokud to neni navonena zdechlina), ale zameruje se na uzsi segment kuchyne, je to v podstate (kdyz trochu nadsadim, ale nemyslim to v negativnim) luxusni verze fastfoodu Safir v OC Smichov (mimochodem velmi dobreho, kvalitou srovnatelneho s tim nejlepsim, co se v ramci lowbuget poulicniho jedeni da koupit v Beirutu).
Karavanseraj je jinde jak zamerenim, tak sirkou zaberu, na obed tam ale nekdy zajdu rad, kdyz mam nejakou schuzku pobliz, delaji tam vyborny daal ze zelene cocky a munga, ktery chutna tak, jak chutna ten nejlepsi ktery si koupite nekde v zaplivane jidelnicce v prachu u cesty mezi kravskymi povozy a cihelnami nekde v Pandzabu.