Juana: „Navíc tam teď začala psát jakási dívčina, dle mého
vařením zcela nezasažená, a píše tam dost bludy.“
To ale není vůbec nic neobvyklého. :-(
Do tisku často píší lidé jen proto, že tam mají známé a ne , že něco
umí a v dané věci se vyznají.
Papírový časopis o jídle RSS
-
-
Hmmmm, mně se tedy nezdá, že by do Apetitu zrovna psaly známé známých. Koho konkrétně máte na mysli? Tady to myslím říct můžete bez obav :-)
Nedávno tam přibyla jakási paní Obermannová, ale to 1) není dívčina a 2) na mě dělá dojem, že vařit teda umí.
Apetit si kupuju, ráda koukám na hezké velké obrázky jídla, tu a tam použiju nějaký recept, zatím vždy úspěšně. Spíš mi tam vadí občas poněkud přestajlované fotostory s redaktorkami a jejich rodinnými příslušníky v hlavních rolích. Hlavně ta sladká děcka… (a to mám děti celkem ráda).
-
Já jsem kupovával apetit, když se objevil, ale pak jsem přestal, bo tam dost receptů nefungovalo.
-
Ano, mohu potvrdit, že mám podobné zkušenosti jako David. Papírovou podobu Apetitu tedy nekupuju, ale v jejich on-line verzi se občas objeví recepty, které opravdu nefungují, což může třeba úplného začátečníka od vaření odradit.
-
To je ovšem problém. Zejména proto, že Apetit jsou vlastně jenom recepty. O tom, co se kde děje (ve světě gastronomie) se tam člověk nedoví.
F.O.O.D. má poněkud vyšší ambice a širší záběr; některé články (zejména šéfredaktorky) jsou kvalitní, ale u jiných mi vadí absurdně vzletný, nadšeně obdivný styl mnoha článků a celková nevyrovnanost obsahu. Tváří se to trochu luxusněji, než kde to reálně je. Apetit by konkurenci potřeboval, ale Žena a kuchyně jí je jen částečně a Chef Gurmán (poněkud přihlouplý, rádoby světový název) jí taky není, je příliš amatérský v tom špatném slova smyslu. F.O.O.D. je nejblíž, ale pořád to není ono. Uvidíme, mediální trh se mění a třeba se to ještě vyvrbí.
-
Na F.O.O.Du mi vadí ty křiklavý barvy fotek.
-
Mme. Verdurin: nejmenovala jsem zrovna Apetit, je to všeobecný jev ;-)
-
Chef Gurman se prejmenoval na Gourmet a musim rict, ze me tenhle mesic potesil darecek k casopisu…ty danajske dary v podobe masoxu a koreni na kureci kridla uz me stvaly…ale tentokrat byl jako darecek jeden vanilkovy lusk od vanilkovelusky.cz a vykrajovatko od tescomy :)
-
Asi před měsícem vyšlo poprvé ELLE á table a ten je také dobrý /vyšší cenu kompenzuje rozhovor s panem Cuketkou…/
-
38. Aj, předplatitelé nedostali nic takového… Anebo jen Sirnik nedostal? Každopádně nepěkná věc.
-
40: U nás v Plzni jsem též viděla v prodeji pouze výtisky bez lusku. Asi bylo málo lusků a vykrajovátek:-)
-
Jejda…tak nevim, jestli to lidi rozkradaji nebo jestli jsem zrovna mela stesti na jeden z mala casopisu s luskem…byl tam posledni. Kazdopdane to, ze predplatitele darek nedostali je opravdu nepekne :/
-
38 : Po přečtení Vašeho příspěvku jsem hned běžela do trafiky a byl tam také poslední výtisk s nápadně natrženým horním rohem ale kompletní!
-
Nevíte náhodou někdo, co se děje s La cuccina italiana? Na stancích – alespoň v Plzni – je stále číslo, kde je uvedeno datum dalšího vydání 22.10.2010, ale dosud jim nepřišlo ?
-
Nevíte jestli se dá BBC Good Food sehnat i v Čechách? Co jsem koukala třeba v Luxoru, tak jsem ho neviděla, stejně tak v Lucerně v jednom obchůdku.
-
↪ 45 velrybka: Listněte Apetitem, přebírají odtamtud hodně:) Jinak bbcgoodfood.com asi znáte… S papírovým bohužel neporadím.
-
↪ 45 velrybka: myslím, že jsem ho viděla na Národní v Máji (Tesco), v přízemí.
-
Časopisy o jídle si prohlížím ráda, ale už dlouho žádný nekupuju, dělá mi problém učíst všechny blogy a weby o jídle, které mám nastrkané v GReaderu :) Když už si koupím něco tištěného, je to spíš kuchařka. Recepty si sázím do Evernote (rozdělené do složek „na vyzkoušení“, „vyzkoušené“ a „pokažené“), dá se synchronizovat odkudkoli, takže si do kuchyně k vaření beru mobil.
Mám doma dvě svázaná vydání Apetitu, těmi si ráda listuju, a pak dovezený jeden výtisk GoodFood a těch reklam je tam úplně stejně jako v českých časopisech. -
↪ 45 velrybka: pokud vám stačí elektronická verze, výtisk na cca 3 libry, jde to přes http://gb.zinio.com/
-
yannka: jj, to jsem zjistila:)
Maroni: díky za tip, juknu se tam… -
jsem si od tohoto roku předplatil La Cuccina Italiana a zatím dobrý, jen mi přišlo, že některé recepty jsou možná až zbytečně složité. Z těch ostatních mi taky sedí nejvíc asi Chef Gurmán.
-
Já čtu a to nepravidelně jen ten časopis co bývá v Albertech :D
-
Albert má neskutečný poměr cena/kvalita! Je zadarmo :-) Ale úroveň má velmi slušnou.
-
Některé recepty jsou hodně povedené, pokud jeden odolá použití některých výrobků AQ;-) Osobně mě tam velmi baví „promo“ firem, které Albertu dodávají zboží. Např. onehdá dvoustránka firmy, která dělá saláty,čerstvé, chutné, rozhovor s majitelem, kvalita je pro nás vším a blablabla. To na mě bylo jak červený hadr na býka, když jsem si vzpomněla na pomazánku této firmy, kterou jsem dostala v porodnici 2 dny po porodu – pomazánka z taveného sýra – celou přední etiketu krabičky zabíralo složení výrobku, počet položek už si nepamatuju, ale hrubě přes 20 jistě. No 5 dní v porodnici se dá přežít i na rohlících s máslem, banánech a čokoládě:-D
A onehdá zase reportáž z Madety o výrobě taveňáků (klesl jim odbyt asi nebo tak něco).
Ale se zájmem si přečtu vše:-)
Na podzim tam byl recept na výbornou dýňovou polévku, to zas jo. A jak říká mpik, dobrý poměr cena/kvalita:-) -
Šéfku alberťáckého magazínu dělá Dita Pecháčková. A ta začínala kde? V Apetitu. Do Alberta přenesla velmi slušnou úroveň (na to, že musí respektovat firemní zadání) a velmi pěkný design magazínu. Zřejmě spadám do cílové skupiny, ačkoliv v Albertu nakupuju minimálně a pouze sortiment mléko-rohlíky-jablka. Magazín si ale vezmu pokaždé.
-
↪ 54 irresistible: Onehdá jsem dostala strašnou chuť na tavený sýr (to spadá spíš pod to hříšné téma někde vedle, no) a když jsme si vzpomněla na tu reportáž, řekla jsem si, že zkusím Primátora. A eee, vůbec to není ono! nedá se to mazat, fakt je to tvrdý skoro jak sýr (sýr s lomem-složení sýry, voda, máslo, tvaroh, tavicí soli – nuda!;), asi to mám za to, že mám blbý nápady:)
a po dlouhý době jsem si koupila Apetit (únor), byl tam speciál o pho od VietFoodFriends:) Jinak úplně pravidelně nedokážu kupovat žádný časopis. -
↪ 56 farfalla: Já znám Primátor jen jako tvrdý sýr a ten mám hodně ráda.
Mám předplacený Apetit a nepravidelně kupuju La Cuccina Italiana. Líbil by se mi nějaký cukrářský časopis. -
↪ 56 farfalla: při exkurzi v Madetě někde v jižních Čechách nám říkali, že tavený Primátor se vyrábí za použití jiných tavicích solí, takže není mazací, jako jiné taveňáky
-
Albert magazín je super, reklamy přeskakuju a nejradši mám těch 10× jinak recepty a poprvé s Ditou P. a ještě čtu Gurmeta. Ale ten Albert se mi někdy zdá dokonce i lepší.
-
Škoda, že v tom Albertu nejsou reklamy „proti sobě“, že by se daly vytrhnout…