https://www.chefshop.cz/…knina-114-g/
Máte s tím někdo zkušenost? Nahrazuje sacharidy, tuky a ostatní zdroje
energie? Že by nějaká varianta zahušťování omáček pro celiaky? Jaké je
další využití kromě toho zahuštění omáček? Bohužel nedokážu nikde
nic víc zjistit. Navíc, Kotányi… Na jejich stránce jsem klikla na
„vývary bez přidaného glutamátu“ a třeba hovězí skrývá tohle:
Jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodid draselný) (max. 45%), palmový olej, řepkový a kukuřičný olej, aroma (obsahuje sóju, ječmen, pšenici a celer), laktóza, látky zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný a inosinát sodný, hydrolyzovaná kukuřičná a řepná bílkovina, cukr, kukuřičný škrob, přírodní aroma (obsahuje celer), regulátor kyselosti kyselina citrónová, pažitka, směs zeleniny a koření v nestálém poměru (mrkev, pastinák, petržel, cibule), hrachová vláknina, pepř, muškátový ořech, barvivo beta karoten.
Takže bůhví co v tom kromě citronů bude…