Mám na zahradě spoustu fenyklu, je to rostlina podobná obrovskému kopru, ne žádné hlízy ani semena, ale „listy“. Umíte je nějak použít v kuchyni? Děkuji za odpověď.
Fenykl listy RSS
-
-
↪ 1 Hanaba: On pak vykvete na sklizeň těch semen, ale listy se dají normálně jíst. Moji rodiče si je loni omylem sklidili v ohromném množství (chodili mi zalévat a říkala jsme jim, ať si tam nastříhají ten kopr – kopr nechali, orvali fenykl :) ), zamrazili si toho plné krabice a spokojeně nekolik měsíců používali místo kopru. Samozřejmě pak už věděli, že to kopr není, ale nějak jim to nevadilo, jelikož jim fenykl zachutnal.
Já dávám nať akorát do rybích polévek. -
↪ 2 kami: Take s tim nadivat ryby, nebo je aromatizovat obalenim (pecene „en papillote“).
-
Moc děkuji za obě odpovědi, s rybou to zkusím. Historka s rodiči je vtipná, když sousedka viděla, jak nám loni vyrostl „kopr“ taky jí div nevypadly oči z důlků:-) Prosím, co s fenyklem všechno rodiče dělali? Jen tak pro inspiraci, pokud tedy už moc neobtěžuji:-)
-
Fenykl letos taky mám, ale na sáčku je napsáno, že se sklízí semena a přidávají se pak třeba do likérů.