Dobrý den,
Pokusil jsem se o výrobu sýra camembert a asi se nedaří, protože sýr je
stále tvrdý a to ho mám vyrobený od 1.2. Je krásně plesnivý a voní po
žampionech. Mám ho v pekáči ve sklepě kde je teplota 13–14°C, vlhkost
nevim. Pomozte mi prosím Libor
Camembert RSS
-
-
Mam zato, že jste jen netrpělivý, takhle z hlavy to nevím, ale mám dojem, že camambert musí zrát déle. Pokud hezky voní i vypadá, nevěšte hlavu a na netu najdete, jak dlouho je třeba vyčkat. Já bych si tipla na dva měsíce – sýr musí prozrát a taky záleží na hmotnosti a výšce bochníku.
-
nedalo mi to a jukla jsem jen tak rychle na net: u každého typu je to jinak, u jednoho typu jsem našla, že 125 g bochníček by měl zrát 14 dní až měsíc.
-
Děkuji za odpověd. Bochníček má tak 200g počkám tedy. Jen se mi zdá, že okraje sýra osychají tak jsem znervozněl.Stejně děkuji Libor
-
↪ 1 Libor: Je to spíš celkem krátká doba. Ale jeszli se Vám už nezdá povrch, tak si ho vezměte do tepla, nechte dojít nějakou chvíli na konzumační pokojovou teplotu a on přitom i trochu změkne.
Více o camembertu jsem psala tu ve svém článku o výrobě sýra http://www.cuketka.cz/?…