Delala jsem ted dort. Nekolik tenouckych korpusu, cokoladova pena a ganache
mezi nimi, marmeladova vrstva a nahore cokoladova glazura. Je perfektne rovny.
Poradte mi, jak ho krajet tak, aby i jednotlive klinky byly po ukrojeni rovne a
vrsek byl rovny, ne ze mi pujde do oblouku. Neskutecne me to irituje, ano jsou
i zasadnejsi problemy na svete, ale me momentalne zere tohle. Proste to musi
byt dokonale i vizualne po nakrajeni. Nekde jsem cetla, ze spis pilovat, nez
tlacit, ale pri pilovani bych si zamatlala jednotliva patra korpusu kremy a
marmeladou. Autor receptu psal, ze pres noc dat na mrazak, na to jsem nemela
odvahu, ale priste to asi udelam, nakrajela bych ho hned po vytazeni z mrazaku
a pak uchovavala porad v lednici. Bude v tom nejaky problem?
Puvodne se dort mel delat v obdelnikovych formach, tedy pect jednotlive korpusy
a pak je seskladavat dovnitr a promazavat. Krajelo by se to tedy asi lip nez
vysece z kruhove formy, predpokladam.
Diky.
Dortovy "problem" RSS
-
-
Teda omlouvám se, ale Vaše starosti bych chtěl mít :) (zvlášť co se týče zamazání jednotlivých pater):). Jinak teda mě napadá pouze krájení nahřátým nožem, nebo nití, nebo kombinace obojího…
-
↪ 2 Gazz: vsak pisu, ze vim, ze jsou dulezitejsi problemy na svete;-) Tak nit me nenapadla, to by asi slo, zkusim priste, diky.