Potřeboval bych poradit s výběrem univerzálnější pánve, ve které se budou často dělat rajčatové omáčky, ale zároveň, jelikož nemám v kuchyni dost místa, bych rád tuto pánev používal i na smažení a přípravu dalších pokrmů. Podle toho, co jsem načetl, je důležitý materiál, rajčata reagují prakticky se vším kromě nerezu a smaltu (nepřilnavým povrchům se chci vyhnout) – je to pravda? Když se podívám na tohle video od cca. 12 min, zdá se mi, že používají normálně hliníkovou pánev: http://www.youtube.com/watch?… Nebo je to něco jiného? U nerezu se bojím, že se bude přichytávat, nemám s ním žádné zkušenosti a litina se smaltem zase podle diskusí může odprýsknout či prasknout při změně teploty a navíc je hrozně těžká, takže na ní asi nebudu zvládat nadhazovat – třeba tohle s ní asi nedokážu: http://www.sitalemvkuchyni.cz/…a-affumicata
Jakou pánev mám tedy prosím zvolit, zejména na italskou kuchyni (prakticky kompletní Marcellu Hazan a pod.)? Mockrát děkuji.