Docela mě mrzí, že jsou k tomu reklamnímu článku uzavřeny komentáře, asi by se jich sešlo dost…i když to chápu. Rád bych poznamenal (nic proti plynovým grilům), že právě ona namáhavost přípravy grilu na dřevěné uhlí a problémy s tím spojené jsou kompenzovány naprosto fantastickou a jedinečnou chutí a vůňí masa, která je obohacena právě díky dřevěnému uhlí. V zájmu objektivity by bylo dobré tuto léta známou pravdu aspoň zmíňit…
Grilování s Outdoorchef RSS
-
-
↪ 1 vasekg: Ooutdoorchef má systém pro uhlí, elektriku i plyn — je jen na vás co si vyberete podle svého grilovacího stylu. Píšu to po dlouholeté zkušenosti s uhlím a objektivní recenzí nebo testem, to už jen kvůli tomu, že se jedná o značenou komerční prezentaci, být nemůže. I proto nejde o srovnání jednotlivých metod, ale čistě jen o představení aktuálního partnera a toho co dělá. Grilování navíc berte čistě jako bonus, aby to bylo příjemnější ke čtení :)
-
Taky jsme se divila, že jsou komentáře předem uzavřené:((
Musím říct, že mně přijde na soutěži hodně nepříjemná podmínka „lajknout“ jejich stránky – dávat „lajk“ něčemu, co jsem v životě neviděla, mi moc košer nepřijde…
-
Jelikož s Facebookem kvůli ukradenému účtu a hlavně následnému nezájmu FCB situaci řešit nadále nekamarádím, tak mne upřímně štvou všichni, kdo umožňují jakoukoliv diskusi JEN přes FCB :-( jakoby nebyla jiná možnost. Považuji to za dost diskriminační, ale to je samozřejmě můj problém. No tak se vrátím k tématu: pořád mám zmatek v tom, zda maso před grilováním solit nebo nesolit. Podle spousty renomovaných šéfkuchařů se maso před grilováním solit nemá (Navrátil, Zahálka, Ridi apod.) a vy tady na mne s osmózou! Nemohli byste se, pane Cuketko, s ostatními dohodnout a dát nám laikům fakt jednoznačný návod? Když se mi po letech zazdálo, že v tom mám konečně jasno (nesolit), tak zjišťuji, že v tom mám čím dál tím větší hokej!
-
↪ 4 Krizik: Toto platí a já radím jediné — vyzkoušet :) Obecně solení u hovězího steaku se šťavnatostí nemá nic moc společného, je to už dost dlouho vyvrácený mýtus, věnoval jsem se tomu např tady: http://www.cuketka.cz/?…
Jediný problém s osolením předem je ten, že pokud maso dáte na gril (nebo na pánev) v té blbé fázi, kdy ještě maso na povrchu vlhké, tak si zbrzdíte maillardovu reakci (maso na povrchu nehnědne a jen se dusí). To je asi jediný důvod proč je to tvrzení stále v oběhu.
I tak solení vidím v seznamu priorit pro dobrý steak spíš na nižším stupínku (respektive klidně uděláte fantastický steak s osolením před i po). Klíčové je spíš to jak ho zvládnete propéct, jak moc trefíte zamýšlenou teplotu jádra, jak dobře steak odpočinete a jak moc se zadaří mít v mase rovnoměrný gradient od povrchu do středu.
(Jinak záleží taky na kontextu, když si třeba předem osolíte mleté maso na burgery, budou mít jinou texturu, než to neosolené)