Dobrý den, prosím Vás o radu jestli mám koupit remosku z teflonem nebo
raději hliníkovou. Koukám na různé diskuze o škodlivosti té a jiné, ale
pořád se nemohu rozhodnou.
Mockrát Vám děkuji
Remoska:teflon nebo hliník RSS
-
-
↪ 1 janku6: Já mám starou po mámě, teda hliníkovou. Výborné jsou dvě mísy různé výšky. A co se týká povrchu, šla bych znovu do hliníku, nic teflonového mi nevydrželo zůstat teflonové, zatímco od hliníku víte co čekat a jako bonus jde i zaletovat díra :-)))
-
Subjektivně v naší rodině převládá pocit, že ty moderní teflonové jsou výrazně tenčí a hůř rozvádějí teplo, což je vada dost podstatná, protože funkce remosky je založena na tom, že sice hřeje shora, ale miska teplo rozvádí i dospoda.
Samozřejmě záleží co hodláte připravovat. U některých věcí to nevadí, u jiných je to zásadní. -
My máme teflonovou a zatím drží. Ohledně rozvodu tepla zatím nemohu příliš referovat, jelikož jsem v ní ještě nepekl žádný koláč. Ale přijde mi, že rozvádí dobře… Na povrch nádoby se musí samozřejmě něžně a opatrně, ale to na jakýkoliv jiný teflonový povrch.
-
Mockrát Vám děkuji. Líbilo se mi, že u teflonu nemusím pánev vytírat při pečení koláčů, ale vzhledem k tomu, že předci jen na teflon musím dávat pozor abych ho nepoškrábal, tak koupím ten hliník (i když také čtu, že na hliníku je dána nějaká ochranná vrstva, kterou mohu také poničit :) ).