Celkem me zaujala tahle pasaz v rozhovoru se Zdenkem na iDnesu:
"Vyrojily se u nás celé zástupy hodnotitelů restaurací. Jsou podle vás
kompetentní?
Pokud se bavíme o odbornících, je jich zoufale málo, ale škoda to není,
zákazníci nejsou pitomí. Připletla se sem jen hromada lidí, kteří to
neumějí, chtějí tak jen vydělat peníze. Je tu bezpočet blogů, hodnocení
v novinách, ale ti autoři podle mě nemají žádné právo se k tomu
vyjadřovat. Nejde totiž srovnávat jídlo v restauraci a vaření doma, to
jsou dva odlišné produkty.
Zmínil jste foodblogy, co třeba pan Cuketka?
Co já vím, je to medik a ten by neměl psát o jídle a živit se tím. Nemá
na to přece vzdělání. Ale ten vadí ještě tak nejmíň, je to alespoň
srdcař. Problém je v tom, že i do solidních novin píšou blogeři za pár
šestáků, neměl by to skutečně dělat někdo fundovanější? Co je to
vůbec za lidi? Stáli někdy v kuchyni? Vaše podnikání tak může někdo
snadno poškodit, aniž tomu rozumí. Zoufale tu chybí erudovaní lidé.
Jak to funguje v cizině?
I tam mají foodblogeři tu nejhorší pověst. Přišli odnikud a dělají ze
sebe experty. "
Mam ho za vcelku rozumneho cloveka a vyborneho kuchare, ale tohle se mi nelibi. Sam priznava, ze je tu uroven gastro ucnaku mizerna, ale jidlo by meli hodnotit jen lide, kteri na to maji papir i kdyz od mizerne instituce? To je prinejmensim podivne. Co si o tom myslite vy, pripadne primo zminovany pan Cuketka?