Při pročítání všelijakých blogů, převážně zahraničních jsem
narazila na výraz „nutritional yeast“ a nevím, o které z těch u nás
prodávaných se jedná. Je to čerstvé droždí z lednice? Nebo sušené
v pytlíčku? Nebo úplně jiné?
Narazila jsem také na sušené droždí ve vločkách dostupné v amerických
online obchodech. Zdalipak je to ta správná verze mi však nadále zůstává
záhadou. A co je tedy lahůdkové droždí? Jsem zmatená! Děkuji za
osvětu:)
Nutritional yeast, aneb copak&kdepak sehnat? RSS
-
-
Je to lahůdkové droždí:
http://www.vegshop.cz/…4775079.html
(kvasnice jsou už inaktivované, kvasit už to nebude + je tam přídavek sladu)
-
↪ 2 pan Cuketka: Děkuji, pak jsem se do toho ponořila a vygooglovala. Docela vychytávka pro vegany:) Klasické čerstvé droždí z lednice je v AJ jak? narážím jen na dry active yeast což je sušené, že? jsem tuplovaná blondýna:D
-
Čerstvé droždí se řekne „fresh yeast“, vypadá třeba takto: http://www.cookingforengineers.com/…ND2_4183.jpg
-
Už o tom snad budu muset napsat článek :))
Čerstvé droždí = fresh (compressed) yeast
Sušené droždí (potřebuje rozjet v kvásku) = active dry yeast
Instantní droždí (nepotřebuje rozjet v kvásku, sype se rovnou do mouky) = instant yeast
Lahůdkové droždí (neaktivní droždí, jako přísada na chuť) = nutritional yeastAle i v češtině už v tom vzniká hokej. Teď jsem našel v potravinách instantní droždí, které bylo nesprávně označené jako sušené.
-
↪ 5 pan Cuketka: Super, děkuji…aby se v tom jeden vyznal:D