Máte nějaký oblíbený zdroj informací o sous vide vaření (jinak taky vaření ve vakuu nebo low temperature low time cooking)? Online recepty, návody, teplotní tabulky? Šup sem s nimi do vlákna.
Související vlákna:
Máte nějaký oblíbený zdroj informací o sous vide vaření (jinak taky vaření ve vakuu nebo low temperature low time cooking)? Online recepty, návody, teplotní tabulky? Šup sem s nimi do vlákna.
Související vlákna:
Mega sous vide vlákno na fóru eGullet:
http://forums.egullet.org/…-vide-index/
Pěkné video návody (blbuvzdorné):
http://www.chefsteps.com/
Sous vide primer od Cooking Issues:
http://www.cookingissues.com/…s/sous-vide/
Doporučuji obzvlášť jejich úžasné tabulky (pro lososa a vejce):
http://www.cookingissues.com/…-the-charts/
Moc pěkný úvod do sous vide zdarma jako součást matroše pro kuchařku Douglase Baldwina:
http://www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html
Zdravím, zajímalo by mne, jestli někdo z vás zkoušel techniku zvanou „brining“.. viz : http://www.chefsteps.com/…rium-brining Chystám se takhle na tu vepřovou panenku:)
↪ 5 oddie: Ano zkoušel, hlavně u vepřového (bůček, celá pečeně), tam to jde krásně poznat na šťavnatosti + pokud tam máte extra koření a ten lák je i ochucený, tak je to pak nádherně a rovnoměrně ochucené. A jinak tomu ani nemusíme moc říkat brining, je to obyč naložení masa do slaného/ochuceného láku :)
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.