Sháním nerez nádobku na ohřívání mléka do/na cca půl litru, která by fungovala na indukci. Možná něco takového jako se používá v kavárnách pro přípravu cappuccina ? Doporučte prosím.
nádoba na ohřívání mléka na indukci RSS
-
-
Pokud myslite tu konvicku, kterou v kavarnach vetsinou pouzivaji, vyrabeji se v ruznych velikostech vcetne cca litrovych, pokud vam staci obycejna neznackova (a pro vase zamyslene pouziti neni duvod, aby nestacila), maji je urcite v Makru a mohli by je mit i vdomacich potrebach.
-
Určitě stačila, ale bude fungovat na indukci ?
-
Nikdy jsem na indukci nevaril, ale jsou nerezove, tak by snad fungovat mely.
-
vladak: Vemte sebou do makra magnet a pokud bude magnetovat dno, tak na indukci fungovat bude.
Kytka: Jen málo která nerez ocel je magnetická a hrnce se obvykle dělají z oceli 18/10, která magnetická není a musí se to řešit tak, že jeden plát v sendvičovém dně je z magnetického materiálu. -
↪ 1 vladak: já mám smaltovaný hrneček s hubičkou, seženete v každých domácích potřebách, nebo malované na internetu. Jednu dobu je měli na vánočních (velikonočních) trzích
-
Smalt není na indukci to pravé ořechové. Sice to funguje, ale smalt začne časem (podstatně dřív než na plynu) praskat a odlupovat se.
-
Je nějaký důvod nepoužít jakýkoliv rendlík vhodný na indukci? Já to tedy tak dělám, používám i 2 výše zmiňované smaltované plecháčky a žádný negativní efekt nepozoruji. Konvička na pěnění mléka mi zrovna vhodná nepřijde.
-
Tak minimalne ta moje konvicka na mleko magneticka neni, omlouvam se za mateni. Mel jsem dojem, ze u ocele neni s magnetismem problem, kdyz se delaj magneticky drzaky na noze, ale ocividne to opravdu automaticky neplati.
-
Já měla vždycky na ohřívání mléka a vaření pudingu nejradši mlékovar:) Konvička na pěnění mléka to sice není ani náhodou a menší verzi jsem bohužel nenašla, ale mléko, puding i krémy a holandská omáčka v tom jsou bez připálení (a existují i v nerezu se sendvičovým dnem).
http://www.kuchynskepotreby.cz/…ltovany.html -
Kytka: Ono je právě magnetických nerez ocelí spíš minimum. A dělat hrnec z nožířské oceli by byl nepraktický a extrémně drahý špás.
-
Nejlepší ohřívač na mlíko je mlíkovar na mlíko pro kafe. Je výbornej, když se odendá vrtule nedělá to takovou pěnu a je to výborný.
-
Nejsem příznivcem všemožných kuchyňských elektrických spotřebičů, i když idea jednoho nástroje na jednu činnost se mi obecně líbí.
Nakonec jsem to vyřešil nákupem WMF milchtopf (cca 1.5 litru) přes německý Amazon, vyšlo to včetně poštovného asi o třetinu levněji než podobný milftopf o třídu níž od stejné firmy z českých eshopů. (podobné případy jdou do extrémů, např. jsem koupil v americkém eshopu skleněnou nádobku Bodum vyrobenou v Česku (!) za poloviční cenu než za jakou se prodává u nás. Ať žije reimport, že.)
Sice to není v cenové hladině nerez konviček na mléko (které jsou stejně jenom na míchání a pěnu), ale věřím, že to vydrží „nafurt“, funguje bez problémů na indukci a dá se to použít i na vaření vajíček apod.