Recepty na asijskou kuchyni RSS

Štítky: ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobry den,
    jsem uplny novacek v asijske kuchyni a chtela bych najit nejakou knizku/web kde bych nasla dobre recepty na ni. Idealne by tam mel byt i recept na testoviny.
    Nema nekdo tip?

  2. As i záleží na tom jaké asijské kuchyni se chcete věnovat. Nudle jsou hlavně čínská nebo thajská kuchyně, indická ne.
    Co se kuchařek týče, tak osobně bych doporučila trojici Thajská kuchyně, Čínská kuchyně a Kuchyně Indie a Jihovýchodní Asie od nakladatelství Svojtka. Je tam povídání o zemích, surovinách. Recepty jsou výborné, ráda podle nich vařím. Slušná je i Basic vaření po asijsku.
    Co se blogů týče, tak sleduji http://www.receptyzindie2.com/ , ale ještě jsem podle toho nic nevařila.

  3. vietnamská kuchyně tady http://www.vietfoodfriends.cz/
    osobně se mi moc líbí Suši krok za krokem od prakulu.

  4. btw: zkoušeli jste někdo vařit Tom Kha Kai? Podle jakého receptu?

  5. http://thaifood.about.com/…aKaisoup.htm

    vyzkouseno…

    vyvar odsud

    http://allrecipes.com/…icken-stock/

  6. ↪ 1 ivana2: Nevím jak jste na tom s angličtinou, ale dobré stránky jsou tyto:

    http://rasamalaysia.com/
    http://www.steamykitchen.com/

    Taky neni spatny si treba na amazonu projet nahledy kucharek. Celkem casto je tak k nahlednuti skoro cela knizka;-)

  7. ↪ 4 mpik: Delám podle Davida Thompsona, ale na netu jsem recept nenasla. Kazdopadne doporucuju kureci prsa nakrajet cca dve hodiny predem a nalozit je do slaneho nalevu a taky je nedavat do variciho vyvaru. Vzdycky stahnout teplotu. Pak budou i prsa hezky stavnata a mekka;-)

  8. Milos – neumím anglicky, tak jsem si stránku s tím vývarem nechala přeložit překladačem. Fakt tam je, že se kuře má zalít vodou, prudce přivést k varu, 5min. zvolna povařit a vodu vylít, kostru omýt a dát vařït do jiné vody? Přijde mi, že takhle ty nejcennější látky vyleju… Děláte to fakt tak? Já první vodu slévám, jen když vařím uzené, jinak u vývarů z kuřete, vepřového či hovězího vodu nikdy neslévám. Tak nevím, dělám to špatně?
    Díky za radu.

  9. Krizik: Jsou i naprosto protichůdné názory na sbírání pěny z vývaru. Jedna strana tvrdí, že sbíráním pěny zbavujete vývar cenné bílkoviny a druhá tvrdí že kalný vývar z důvodu nesbírání pěny je bééé. Řekl bych, že postup vylití vody po pěti minutách varu je totéž, takže si myslím, že záleží na vkusu toho kterého strávníka a děláte to co vám vyhovuje. U uzeného to chápu jako zbavení se přebytečné soli a dusitanů, takže to má opodstatnění.

  10. No ja predpokladam ze to vyliti slouzi tomu aby byl vyvar cistsi. Takze to delam/nedelam v zavislosti na tom k cemu chci vyvar pouzit. Tj to nedelam kdyz jde do omacky… ale ani kdyz jde do tom yum…

  11. Nemáte náhodou někdo recept na Kanom Krok, thajský dezert s kokosovým mlékem?

  12. ↪ 11 Krizik: Třeba tady: http://www.templeofthai.com/…nom_krok.php
    Obecně na thajskou kuchyni mne baví tyto stránky: http://shesimmers.com/

  13. Nemate nekdo asijskou kuchyni, co ted vysla od Apetitu?

  14. Mám, proč?

  15. ↪ 14 mpik: mně by zajímalo, jaká je, jestli to stojí za to, jaké máte dojmy?

  16. V poměru cena/obsah dobrý. Já osobně jsem spokojen…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.