Dobrý den,
máte nějaké tipy, jakou zeleninou nahrazovat v různých receptech
papriku – nemyslím koření, ale zeleninu, ať už sterilovanou či
čerstvou?
Děkuji za všechny dobré tipy :)
Dobrý den,
máte nějaké tipy, jakou zeleninou nahrazovat v různých receptech
papriku – nemyslím koření, ale zeleninu, ať už sterilovanou či
čerstvou?
Děkuji za všechny dobré tipy :)
↪ 1 Barunenka: Proč? Pokud Vám nechutná, vynechte ji. Nevím o žádném zákazu papriky v rámci diety, jedině kvůli stravitelnosti slupky a ta se dá odstranit.
Je mi z papriky špatně, tak jestli je to šlupkou, to jsem nevěděla… Spíš mě právě zajímaly nějaké tipy, co místo ní použít. Nejčastěji skončím s rajčetem, tak hledám dobré tipy na jinou zeleninu touto formou :)
↪ 3 Barunenka: no tak v nekterych receptech muzete zkusit cuketu, a co treba fenykl? Ale stejne to nebude…
↪ 3 Barunenka: Slušně ji nahradí ačokča, dá se i plnit jako plněné papriky a tak. I když chuť není moc papriková, spíš chutná jako okurka.
↪ 6 Vanda: Pěstovala jsem ji, ale zrovna letos ji nemám. Roste strašně
rychle a nenáročně a plodí opravdu hodně.
Na setí je už pozdě, ale možná by se ještě daly koupit sazenice –
mívali je na Bělehradské.
Mladé s bílými semínky jsou spíš okurkové, ale starší s černými už
mají i tu chuť trochu pikantnější, byť paprika to není. Ale tvar a
konzistence jsou značně paprikoidní :)
Chutí by se zas mohla trochu blížit mochyně mexická, ale tvar je zas jasně rajčatoidní.
Děkuji vám za tipy, určitě vyzkouším papriku oloupat, jak to dopadne :) A tedy i nějakou tu zeleninu, co jsem dříve vůbec neznala :)
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.