Zdravím, nevíte někdo, kde by se daly koupit květy černého bezu? Jsem z Prahy, takže příroda mi tu nic nenadělí… Nebo je už po sezóně? Dá se to vůbec koupit? :-) V Apetitu teď vyšel recept na sirup z květů, tak bych ho chtěla vyzkoušet. Předem díky.
Kde koupit černý bez - květy RSS
-
-
↪ 1 klara.macsodi: Vyběhnout do přírody a natrhat si, kvetou všude, aspoň tady u nás (Brno) jo.
-
↪ 1 klara.macsodi: Já bych Vám kdyžtak nějaké prodala, kolik jich chcete a jakou nabízíte cenu?
-
V Praze taky leckde rostou, nemluvě o blízkém okolí Prahy
-
Zrovna tu piju vodu se sirupem, dělaným v neděli z pražských květů :) Rostou v Praze všude možně, není problém si je natrhat. Z které jste části Prahy? Třeba bych věděla, kde přesně tam teď rostou.
-
Já je taky trhám v Praze – hned za panelákem na Praze 13, máme jich tu v parku spoustu.
-
Kami- jsem z Prahy 8 – Ďáblice, ale můžu si dojet kamkoliv :-) To jsem netušila, že se dají natrhat i přímo v Praze.
-
↪ 7 klara.macsodi: tak v těchto končinách – dole v Libni podél Litavky, na Proseku – ale tam je jen pár keřů, směrem k OBI a pak myslím pár za těmi šikmými šedými budovami. Pak v okolí Velké Skály v Troji – přímo skála je chráněná, ale pak směrem dolů z kopce k botanické už to lze.
Pak na Ládví – nejvíc bezů je směrem k hvězdárně a pak taky směrem k Bauhausu, spíš na krajích lesa. Pak v Čakovicích u cukrovarských rybníků. A v Miškovicích na Zlatém kopci. A v Měšicích u rybníků, směrem na Mratín. A ve Ctěnicích v lese za parkem, směrem na Vinoř.
A v Draháňské rokli, směrem od Bohnic dolů k Vltavě…
Bezy jsou skoro všude :)Jen ještě nejsou úplně nakvletlé, ještě bych počkala tak 4 – 5 dní, jestli toho chcete hodně. V centru města už jsou rozkvetlé víc, na severu Prahy jsou trochu pozadu.
-
Teda, vy to máte ale prozkoumané :-) Moc děkuji za vyčerpávající info, chci zkusit uvařit bezový sirup, když vidím jaká je úroda, tak snad udělám dvojitou dávku :-) Zkusím to v neděli, to snad bude akorát.
-
bydlím teď ve Vršovicích a když jsem cestou do centra čekala na tramvaj, viděla jsem kvést bez. takže to je už vážně důkaz, že roste všude.
jinak sezóna právě probíhá, takže to chce chodit s okem otevřeným.
jinak teda co se týká toho kupování, tak se květ dá jistě koupit sušený v obchodě s bylinkami, případně v lekárně? dobrý bylinkový obchod býval před spoustou let za Staromákem když se šlo směr Dlouhá po pravé straně, ovšem to už je asi 15 let za existenci toho obchodu neručím! -
Já bych Vám doporučila moc neotálet, kosmatice (bezové květy smažené v těstíčku) jsme dělali asi před deseti dny a už byly celkem rozvinuté, taky trhané v Praze (na Slivenci). Hodně štěstí!
-
Ještě jednou všem děkuji, po tom, co jsem bez začala sledovat, jsem ho viděla všude. Nakonec jsem ho nasbírala u kamarádů na vesnici (bála jsem se nějaké pražské „kontaminace“, nechtěla jsem ho oplachovat). Sirup dopadl výborně, můžu jen doporučit :-)
-
V Hostivaři metr od Průmyslové ulice kvetou jak o závod. Já vím – olovo :)) Ale to už člověka nevytrhne :D
-
po sirupu zkuse určitě i bezový likér – taky dobrůtka