Nemáte, prosím, někdo recept na omáčku na těstoviny, kterou bych mohla nějak „zakonzervovat“? Chtěla bych ji uvařit tátovi jako dárek k čerstvé pastě, tak aby chvilku vydržela.
Domácí omáčka na těstoviny RSS
-
-
Predpokladam, ze kdyz je to omacka k cerstve paste, co ma trvanlivost par dni, tak u omacky to staci take.
Pokud ma tatinek narozeniny v lete, kdyz jsou rajcata, velmi doporucuji tuto: http://luciedvorakova.blogspot.com/…-rajcat.html (mozna by sla i sterilovat), pokud uz ted nekdy, tak proste omacku z rajcat z plechovky s nejakou bylinkou a jeste horke nalit do horke suche sklenice, zavickovat, otocit vickem dolu, po deseti minutach zpet a myslim, ze chvilku to vydrzi. -
↪ 1 Barka: vařím klasickou jednoduchou rajčatovou, vždy ve větším množství a pak uchovávám ve sklenicích sterilované. Česnek na jemné plátky velmi lehce smažím v olivovém oleji, oleje trochu větší množství, přidám rajčata, pomalu přivedu k varu, stáhnu teplotu a delší dobu pomalu vařím, nakonec osolím, ještě chvilku povařím. (před podáním řerstvý pepř, parmazán, případně trochu bazalky). Sklenice vymeju, dám do trouby na 100°C, chvíli zahřívám, pak do nich naleju omáčku a v troubě deset minut nebo víc „peču“. Omáčku nebo třeba fazolové ragú takhle uchovávám už asi pět let a nikdy se mi nestalo, že by se zkazily. Skladování nepřežilo jen dýňové pyré, které začalo po, asi dvou týdnech, kvasit.
-
Díky, takhle nějak jsem myslela, že to udělám, ale nebyla jsme si jistá, zda to zafunguje:-D Navíc opravdu stačí, aby vydržela chvíli, čerstvou pastu taky nebude moc skladovat dlouho:-)
-
Dam aj jeden na smotanovu:slanina na to dam por a hriby(najcastejsie sampinony a hlivu) potom podusim a dam kyslu smotanu a sm. Na varenie.povarim rozmixujem a ochutim solou a citronovou stavou…vydrzi dlho