Tapioca - Bubble Tea RSS

Štítky: , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Neměli byste bulletproof návod, jak uvařit tapiokové perly do Bubble Tea?

    Mně se nějak daří. Jeden by řekl – hodit do vody, uvařit a je to… Ale asi to není žádná sranda, i v tapitea jsem měl víckrát perly nepovedené než povedené (1× nedovařené, 1× rozvařené, 1× neměli vůbec a jen jednou byly dobrý)

    Hlavní problém mám v tom, jak perly donutit, aby nebyly uvnitř škrobový. A zároveň je nerozvařit…

    Díks

  2. asi bych do toho neměl kecat, ale co tak je zkusit nechat nabobtnat pomalu ve studené vodě přes noc, to by mělo zabrat ne? :)

  3. Oh, tapioca! According to Mrs J, obávaný to pokrm anglických školních jídelen. Říkali mu frog spawn, žabí vajíčka.
    Bon appétite, children! And do finish your pudding, please.

  4. pan Cuketka

    dobrý nápad, zkusím!

  5. ↪ 4 fel: tak snad to nedopadne jako sada tvrdých broků v kýblu rozpuštěného škrobu ;)

  6. Tak se to úplně nevyvedlo, perly změnili svoji vnitřní podstatu a stali se kaší :-)

    Ještě jsem mrknul na Modernist a tam se uvádí jen „boil for 20 min, and simmer until tender, 35 min“

  7. tak nic ;)) už raději mlčím.

  8. Žádna škoda nenastala, jsem to otestoval jen na pár kuličkách :-)

    Možná bych měl pořídit menší perly a šlo by to líp…

  9. poraďte, kde sehnat tapioca kuličky? český google mlčí a na ebay je poštovné dost odrazující, kde je pořizujete vy? Díky za jakékoliv info :)

  10. tak jsem hned po dopsani dotazu neco nasla: http://www.gurmankoreni.cz/ostatni/tapioka ale jeste se stejne asi poptam v nejakem obchudku s asijskymi potravinami…

    pak si říkám, co kdyby se to vařilo ne ve vodě, ale v ochucené vodě, třeba s dodaným karamelem.. byly by rovnou ochucené, ale nikde jsem nenašla postup s tím, že by se již něco přidávalo do vody,ve které se bublinky vaří… ale tak ještě jsem nedělala podrobný průzkum. Mimochodem jestli máte sami nějaký oblíbený recept, podělte se! Já objevila bubbletea nedávno, když jsem vkročila do nově otevřeného bubble tea baru na Vinohradské ulici, ale nic o tom nevím, jen mě to nadchlo :)

  11. ↪ 9 majka: Praha – na Francouzské obchod u modrého slona.

  12. Brno -prodejna na Cejlu 85, cena 45,– víc na http://www.chanar.cz/

  13. díky! dneska se tam vypravím
    toužím teda ještě po pop boba, to už ale předpokládám bude těžší oříšek :)
    pop boba – http://velkoobchod.bubbletea-formosa.cz/…-250x250.jpg

  14. tady můžete koupit cokoli na bubble tea, v sadách jsou i návody na přípravu! :-)
    http://obchod.bubbletea-formosa.cz/

  15. Přátelé i já jsem si z Taiwanu přivezla perly, na youtube najdete mnoho návodů, taky mě se zprvu stávalo, že perly zůstaly ve prostřed nedovařené, ale mám na to už fígl, který funguje a nemusí se ani moc čekat – připravte si na to papiňák, do vroucí vody dejte perličky, zamíchejte a vylejte vodu, znovu si uvařte vodu a nalejte na perličky bude se to dusit, tak ať je tam dost vody, do vody si připravte na pánvičce připravený karamel a dejte vařit pod pokličku, za dvacet minut máte perly měkké, chuťově vynikající, pak stačí už jen slít horkou sladkou vodu mimo a perly dát do studené vody. Trošku té vody s karamelem používám na přípravu bubble tea, tapiokový škrob tu vodu zahustí a bubble tea má lepší chuť. Mám to vyzkoušené. Nejlepší je pak použít černý čaj s bergamonem a do toho instantní smetanu. Jak kdybych se na Formosu vrátila. Dobrou chuť.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.