Ahoj, do cupcakes bych potřebovala peprmintovou esenci. Věděl by někdo kde ji sehnat?:) Děkuji! Tetrisa
Peprmintová esence? RSS
-
-
Zkuste si vylouhovat lístky máty ve vodce, mělo by to fungovat, vyrobila jsem takhle vanilkovou i levandulovou esenci.
-
↪ 1 Tetrisa: CAPS LOCK??? Musí to být? Jinak nevím, mám z ciziny, ale na vypecky.com něco s ní bylo a byl použit sirup Monin (někde tam bude http://www.monin.cz/…view/55/70cl), asi taky funguje, ale já je moc nemusím. Nebo v M&S by možná mohli mít? A jestli v receptu je/nevadí čokoláda, co tam nasekat peprmintky nebo nějakou jinou mátovou čokoládu? V brownies je to fajn, rozpustí se to a voní…
-
Ahoj, děkuju za tipy. V M&S jsem právě nepochodila, mají tam jenom kávu, vanilku a kávu myslím. V receptu je právě i ta mátová čoko, tak nakonec budu možná fakt louhovat, ale mám zase strach, aby to nebylo cítit vodkou. Ještě jsem dostala tip na Robertson's, tak zkusím. Ještě jednou díky. T.
-
Nevím, co je v ČR na trhu, zde v Anglii bych to (improvisovaně) řešil roztlučením a rozpuštěním Polo Mints, ty se tu dostanou všude. Obvykle coby zelená rolička – nebyly by v M&S?
Pak mě ještě napadá creme de menthe, zelený likér.
Na čerstvé lístky máty je tu ještě moc brzy, ale co takhle mátový čaj patřičné síly?
-
↪ 5 Jednorožec: Většinou to bývá beztak jen tak lžička navíc na dávku, takže myslím, že pokud tam bude už navíc mátová čokoláda, bude to v pohodě, i když roztlouct dva bonbony není taková práce. Crème de menthe – tady ve Vlastě ho zastupuje všeobjímající jedovatá Zelená, a to je je velké zlo (pubertální blikání:) http://www.bozkovfest.cz/…ov_bocni.gif
-
před pár lety jsem ji koupila u robertsona na praze 6, ale jestli ji tam pořád mají, netuším..
-
Hahaha tak Zelená mě fakt nenapadla:D Ufff ty vzpomínky:D Bonbon je super nápad, zkusim!
-
↪ 8 Tetrisa: Pokud je v receptu napsaná i mátová čokoláda, zkuste přidat nakrájené After Eight, ale kapku se to asi prodraží.
-
zelená mě napadla hned – i když samosebou „creme de menthe“ zní noblesněji :)
ale asi by to šlo zkusit, cenově to je dostupné a alkohol se tuším odpaří? A zbytek lahve můžete vypít, když se recept nepovede :) -
↪ 8 Tetrisa: Žufánek bude mít určitě luxusní zelenou :)
http://www.lepsinalada.cz/404-mata-hari/ -
Alkohol se vyparuje zhruba na 80 C cupcakes by meli dosahnout pri upeceni vnitrni teplotu okolo 96 C. Cimz se do jiste miry i sila esence popr. likeru snizi. Navrhnul bych trosku radikalni alternativu. 100% Pouzit prirodni esencialni olej. Maji velkou silu takze staci par kapek, lehce se skladuji. Klasicky se pouzivaji do aroma lamp, na masaze a vdechovani. Vyhoda je ze se i u nas daji sehnat relativne jednoduse navic to potom otvira spoustu moznosti pro peceni, zmrzliny apod. Zduraznuji 100% prirodni.Napr.:http://www.originalni-darky-etno.cz/…-p-1709.html
Jinak priklad pouziti esencialnich oleju v receptech meho oblibeneho altona browna http://www.foodnetwork.com/…e/index.html a http://www.foodnetwork.com/…e/index.html -
No tak nakonec teda asi experimenty nebudou, Robertson's mi odepsal, ze sice nemaji, ale objednaji a doruci:))
-
Mátová čokoláda After Eights – pokud by se dala do receptu použít. Jinak bych doporučila projet stránky aromaterapeutických firem jako Nobilis, Saloos apod. – je možné koupit éterický olej z máty, je hodně silný, takže do receptu tak 2 kapky, chce to vyzkoušet. Ideální by byla květová voda, ta je jemnější, ale Nobilis teď mátovou nemá:
http://www.nobilis.cz/vyhledavani