Při uklízení jsem zjistila, že máme doma velkou zásobu sezamu. Nemáte někdo nějaké tipy jak ho využít? Já ho dávám v podstatě jenom do asijských nudlí.
Sezam RSS
-
-
a co tak na posypání domácího pečiva?
-
Zatím jsem pekla jenom jedny rozmarýnové housky a jednou chleba. Tak jsem se na ty svoje pekařské preiéry soustředila, že mě ten sezam nenapadl ;-) Příště už na něho nezapomenu
-
↪ 1 aomame: Pokud ten sezam není žluklý (což se může klidně stát, radši jej pořádně ochutnejte, má velký sklon se kazit), co takhle zkusit domácí pastu tahini?
-
Taky bych sypala pecivo. Umim si predstavit, ze si s tim lehce posypu i salat, nejakou kremovou zeleninovou polevku, trosku zamicham do jogurtu…
Odbocka od tematu – ja mam doma dost lneneho seminka. Napada vas, kam s nim krome vyse jmenovaneho? -
sezam – na dušenou brokolici + máslo
-
Sezam (ideálně lehce opražený) dávám občas do hrnkové buchty, přímo do těsta. Místo 2 hrnků mouku jen 1,5 hrnku mouky a zbytek sezamu. (nebo máku, kokosu, ořechů, kakaa… možná by to šlo i s tím lněným semínkem)
-
Zkuste http://asweetspoonful.com/…e-hello.html. Dělám ze semínek takové super zdravé svačinové muffiny:-) Něco jako mrkvový koláč, ale přidám třeba ještě jablka, celozrnnou mouku místo bílé, nemočené vločky, spousty semínek, jako slunečnicové, sezamové, makové, drcené lněné, ořechy, sladím medem a spoustu skořice. Semínka pak pěkně křupou, ale muffiny jsou pěkně měkké a voňavé.
-
↪ 8 snookie: Díky, ty muffiny vypadají dobře.
-
Pomleté – v mixéru – lněné semínko používám místo mouky pro superzdravé nízkosacharidové pečivo typu „tmavý chléb“ nebo i muffiny. Nejvíc mi to chutná v kombinaci s celými vlašskými ořechy.