Gnocchi RSS

Štítky: , , , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. ahoj,
    máte někdo osvědčený recept na gnocchi? Na těsto i omáčku. Chystám se je dělat, ale trochu se obávám katastrofy … Díky

  2. Asi nejlepší recept je sebedůvěra.
    Normálně bych si stáhnul tři, nebo čtyři recepty a pak si z toho udělal průměr.

    Po několika úspěších nyní už nic neodměřuji. Uvařené a oloupané brambory mačkadlem, pak hrubou mouku, vejce a žloutek, či dva. Sůl. Někdy přidávám trochu nastrouhaného parmazánu.
    Ňoky, či gnocchi do vroucí osolené vody. Po vyplavání na povrch jim dám navíc dvě, tři minuty. Rozkrojím a ochutnám jeden, před slitím.

    Omáčka je separátní téma.

    Přeji zdar,
    J

  3. Do ňoků nepatří hrubá mouka ale hladká, jinak z toho budou bramborové knedlíky ;-)
    pro 4 osoby:
    1 vejce, 300 g mouka
    1 kg brambor
    sůl a špetka muškátového oříšku

    Nejrychlejsí a nejednodussi vlastně ani neni omáčka ale takové omaštění. Rozehřát pořadný kus másla. Přihodit čerstsvé lístky šalvěje (i trochu rozlámané aby dali ještě větší aroma a dali se lépe sníst). Až budou ňoky na talíři, bohatě polít a navrch parmezán nahrubo.

    gnocchi: http://www.youtube.com/watch?…

    omastek: http://www.youtube.com/watch?…

    Dobrou chuť

  4. ↪ 3 victoriaita: Že jste si tak jistá/ý?

    … small Italian dumplings usually made from potato, flour (traditionally buckwheat flour) and egg and shaped into small ovals with a ridged pattern on one side. They can also be made from semolina flour, as they are in Rome.
     http://www.bbc.co.uk/food/gnocchi

    Pokud se nemýlím, semolina flour je jemná krupička. Odtud hrubá mouka v mé versi.
    Těch versí gnocchi je mnoóoho, jak už to u receptů někdy bývá; viz boršč, bigos, atp.

    Vůbec nic proti vašemu receptu. Dal bych si, zejména kdyby toho parmigiano bylo dostatek.
    A nečepyřte se, mám v rukávě eso – v přiženěném příbuzenstvu italského švagra! :-))

  5. Ahoj, já dělala gnocchi z ricotty a oprtoi bramborovým byli nádherně nadýchané a už asi ani jiné nehci:)

    zkoušela jsem třeba tyhle:

    http://www.apetitonline.cz/…gnocchi.html

    ale bylo potřeba trochu více mouky a já přidala i více parmezánu… Hustota nočků záleží nejvíce na tom jakou riccotu člověk má… v každém případě jdou tam zamýchat i různé bylinky a já si moc „pošmákla“:)

  6. Děkuji moc! :-)

  7. ↪ 4 Jednorožec: Jasně, gnocchi se dají spousty způsoby. Mě tchýně naučila tyhle klasické ;-)
    Hlavně že nám chutnaj! :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.