ahoj,
máte někdo osvědčený recept na gnocchi? Na těsto i omáčku. Chystám se
je dělat, ale trochu se obávám katastrofy … Díky
Gnocchi RSS
-
-
Asi nejlepší recept je sebedůvěra.
Normálně bych si stáhnul tři, nebo čtyři recepty a pak si z toho udělal průměr.Po několika úspěších nyní už nic neodměřuji. Uvařené a oloupané brambory mačkadlem, pak hrubou mouku, vejce a žloutek, či dva. Sůl. Někdy přidávám trochu nastrouhaného parmazánu.
Ňoky, či gnocchi do vroucí osolené vody. Po vyplavání na povrch jim dám navíc dvě, tři minuty. Rozkrojím a ochutnám jeden, před slitím.Omáčka je separátní téma.
Přeji zdar,
J -
Do ňoků nepatří hrubá mouka ale hladká, jinak z toho budou bramborové knedlíky ;-)
pro 4 osoby:
1 vejce, 300 g mouka
1 kg brambor
sůl a špetka muškátového oříškuNejrychlejsí a nejednodussi vlastně ani neni omáčka ale takové omaštění. Rozehřát pořadný kus másla. Přihodit čerstsvé lístky šalvěje (i trochu rozlámané aby dali ještě větší aroma a dali se lépe sníst). Až budou ňoky na talíři, bohatě polít a navrch parmezán nahrubo.
gnocchi: http://www.youtube.com/watch?…
omastek: http://www.youtube.com/watch?…
Dobrou chuť
-
↪ 3 victoriaita: Že jste si tak jistá/ý?
… small Italian dumplings usually made from potato, flour (traditionally buckwheat flour) and egg and shaped into small ovals with a ridged pattern on one side. They can also be made from semolina flour, as they are in Rome.
http://www.bbc.co.uk/food/gnocchiPokud se nemýlím, semolina flour je jemná krupička. Odtud hrubá mouka v mé versi.
Těch versí gnocchi je mnoóoho, jak už to u receptů někdy bývá; viz boršč, bigos, atp.Vůbec nic proti vašemu receptu. Dal bych si, zejména kdyby toho parmigiano bylo dostatek.
A nečepyřte se, mám v rukávě eso – v přiženěném příbuzenstvu italského švagra! :-)) -
Ahoj, já dělala gnocchi z ricotty a oprtoi bramborovým byli nádherně nadýchané a už asi ani jiné nehci:)
zkoušela jsem třeba tyhle:
http://www.apetitonline.cz/…gnocchi.html
ale bylo potřeba trochu více mouky a já přidala i více parmezánu… Hustota nočků záleží nejvíce na tom jakou riccotu člověk má… v každém případě jdou tam zamýchat i různé bylinky a já si moc „pošmákla“:)
-
Děkuji moc! :-)
-
↪ 4 Jednorožec: Jasně, gnocchi se dají spousty způsoby. Mě tchýně naučila tyhle klasické ;-)
Hlavně že nám chutnaj! :-)