Poraďte, jak koupit brambory vhodné na gnocchi. Člověk by řekl, že se stačí zeptat, ale už jsem poznala, že obchodník – i na farmářských trzích – mi odkývá, že se báječně hodí na všechno, co zrovna potřebuju, ale v kuchyni to ale tak nevypadá. Pokud někdo víte přímo jména odrůd dostupných u nás, sem s nimi.
Brambory ideální na gnocchi a podobně RSS
-
-
Na gnocci bych pouzil nejake „mazlave az lojovite“, takze mym favoritem by jasne byla odruda rohlicky.
-
No já nevím, rohlíčky jsou na salát, ne? Na tohle by se podle mě hodily moučné brambory typu C.
-
↪ 3 Naďa: Souhlas, i Paulus říká moučné a dává to celkem smysl: http://www.lidovky.cz/…bra-chut.asp?…
-
Me prave ze gnocchi chutnaji kdyz jsou vice „slizke“ nez moucne, ale uznavam, ze se mohu velmi pravdepodobne odchylovat od bezneho uzu o tom, jak maji vypadat a chutnat:-)