Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s přípravou mexických
kukuřičných tortill? Koupil sem si k tomu určenou mouku zvanou masa
harina – je to nějaká speciální kukuřičná mouka, která je při
zpracování nějak narušena hydroxidem vápenatým, aby byla měkkčí či co.
Jde mi o to, že podle receptů na internetu se mi nedaří ani při delší
době na pánvi udělat zcela opečené placky. V receptech je uvedeno, že
stačí cca minuta na každou stranu max. Možná je nemám dostatečně tenké,
ale při pokusu o větší tenkost se mi začnou rozpadat…Válím je přes
pečící papír, presovač na tortilly jsem si zatím nekoupil.
Díky za rady.
ps: taky by mě zajímalo jaká je na to dobrá pánev, dělal sem to na
teflonu, ale asi ho budu muset vyhodit, neb se přepaluje se mi zdá.
Kukuřičná tortilla - jak na ni? RSS
-
-
↪ 1 Tereziny: Rozhodně se zkuste nějakým způsobem zeptat pana Maňany, to je velký znalec mexické a jihoamerické kuchyně vůbec, určitě Vám poradí: http://manana.cz/