Dobrý den,
chodím čas od času do města (Praha) na něco s obsahem alkoholu, ale už dlouho jsem nebyl v nějakém slušném baru. Co si představuju: nezakouřený podnik (ideálně nekuřácký, ale to chtít asi nemohu) s hezkým interiérem, solidními cenami a dobrou dostupností (tj. blízko metra, ne však Zahradního města či Černého mostu :-).
Vím, že nemohu asi mít úplně vše, jde mi jednoduše o to, že bych rád znal podnik, kam mohu vodit návštěvy na večerní sklenku piva/vína/koktejlu, kde
1) Se neudusí kouřem,
- neohluchnou,
- dostanou kdyžtak něco k zakousnutí (ala pinchos ve Španělsku),
- neutratí 4 výplaty a
- bude jim tam dobře.
Zvlášť zahraničním hostům bych nerad ukazoval zakouřené putyky (genius loci nádražky je ale možná oslní :-), spíš je chci vzít do Lokálu na večeři a pak někam příjemně posedět.
Žiju v Praze celý život, ale stále vymetám ta samá místa. Nejblíž z toho co znám je tomu asi relativně hlučné Vertigo u Haveláku, které má i šatnu a pohodlné sedačky. Případně ještě Palanca v Kotvě, ze které se ale postupem večera nejspíš stává diskotéka.
Na twitteru jsem zahlédl tento seznam: https://foursquare.com/…oni-included?…, ale ještě jsem nezkoušel. Nejde mi primárně o koktejly, ale potěší.
Díky moc za nápady.