↪ 60 Klara.h: To zní rozumně.
↪ 59 Juana: Teplem to nebude, já moc nevytápím.
Máslo - jaké kupujete? RSS
-
Jednoznačně jihočeské máslo na výborný selský chléb s rajčetem a cibulkou ;), nebo s ředkvičkou, či řeřichou… Úžasné máslo mají na Kubáni na farm. trzích půl kg za 90 Kč, ale nevím farmu.. odkrajují ho z velké hroudy a to je žraso!
-
Tak Kunín u mne skončil. Nejdřív máslo z Francie a pak „šlehačka“ s pouhými 16,5% tuku místo 31% :(
-
↪ 56 yannka: svět je malej,mám v Olomouci přátele z města Des Moines ve státe Iowa(foto:))) a Ti mi vyprávěli o lahůdce něčeho smaženého s máslem uvnitř. Myslím, že to bylo i s kuřecím masem a dělali to i doma, ale zeptám se jich na tuto „lahůdku“ na špejli:)
-
irena: nebylo to náhodou toto – http://www.labuznik.com/recipe.php?… (klasika, velmi dobrá)
-
↪ 65 zdenek: myslím, že máte pravdu:)))
-
Kunín už taky nekupuju, poslední dvě másla byla nažloutlá a podivně zapáchající. Ted se chystam nakoupit šlehačku a začít vyrábět máslo domáci, je to lahůdka.
-
Chutná mi Jihočeské a rád kupuji i se zákysem (pan Cuketka promine :) ) od Olmy.
-
Už jste ochutnali Farmářské máslo od Tatry? Objevila jsem nedávno a od té doby na něj nedám dopustit!
-
Jihočeské je dobré ale skoro stejně dobré je i Dr. Halíř, ale pozor prodávají se dvě varianty, české a německé, ikdyž chutově mezi nimi moc rozdíl není
-
Já chodím pro máslo do La Formaggeria – mají tam krájené čerstvé máslo z mlékárny Litovel. Cenově v podstatě stejné nebo levnější než balené.
-
Máslo máme rádi, kupujeme Madetu, Polabské mlékárny, BIO, nebo nějaké „lepší“, vyplatilo se mi řídit se výsledky z dTestu…
M. -
Co myslíte, dá se podle barvy másla posuzovat jeho kvalita?
-
↪ 73 kuba.biker: Velmi krátká odpověď: nedá. Podle barvy másla můžete posoudit max množství betakarotenu. Jak se tam dostal a jak je máslo kvalitní celkově, ale z toho neodvodíte.
-
Díky, tušil jsem, že to nebude tak jednoduché :))
-
↪ 75 kuba.biker: :)) Když už něco jednoduchého u másla, tak raději vůni. U obyč čerstvéhéo másla se to paradoxně nestává, ale třeba když nakupuju máslo na trhu nebo ve farm. prodejnách, tak vždy očichávám jak blázen a při sebemenším náznaku žluknutí ve vůni nekupuju. Stávalo se mi pak až nepříjemně často, že po rozbalení na mě vybafne zasmrádlé máslo.
-
Když si chci udělat opravdu radost, koupím si krásné máslo z Echiré v dýhovém košíčku, mají v Makru (ale viděla jsem ho i u Sváčka a na nějakém e-shopu), ve slané i nesolené variantě. Dávám přednost modré nesolené: na pečivo úchvatné! Ale i slané je skvělé, to si mažu zejména – hrůza – pod džem. Neříkejte nic. Chť slaného másla a sladkého džemu (meruňky, maliny nebo borůvky) mě dostává. To je podle mě TOP. Nedělní snídaně v ráji. Akorát je strašně, ale příšerně drahé, skutečný máslomil by ho ale měl okusit.
Shora uváděné President mě poněkud zklamalo, ale odpustila jsem mu, když jsem si v Makru koupila dvoukilový bloček, spíše dlaždici, patrně originál z Francie (je zřejmě určený pro pekaře) – slaďoučké máslíčko, jedna báseň, s malými kostkami nejde srovnat.
Jinak běžně kupuju Olmu, Moravia nebo jihočechy. Farmářská se mi vetšinou zdají málo vymytá, tedy nakyslá. I když máslo od Páchů z Orlických hor je nakyslé a na chleba není lepšího! A ten jejich tvaroh!!!!! Co jsem ho ochutnala nemohu pozřít jiný. Což je vlastně zlé.