Dobrý podvečer přeji,
rád bych si dopřával dobrou kávu doma i v práci, ale nevím, co přesně zvolit. Mé vstupní podmínky:
– doma nemám nic :(
- v práci je kávovar s integrovaným mlýnkem (Saeco Magic De Luxe)
- mám docela rád fast-foodová latte (Starbucks, Coffee Heaven), ale poslední dobou ujíždím na drip baru v Můj šálek kávy (Doubleshot) — ze začátku jsem mlékoval, teď piju spíše samotné
Moje otázka je tedy — jak to nejefektivněji vyřešit to, abych na obou místech měl dobrou kávu? Těch metod je více, proto se ptám:
1) Nahradí ty ruční metody (AeroPress, Frech Press, drip) ten presovač v práci tak, abych výrazně poznal rozdíl? Já jen abych to náčiní netahal a pak nepoznal rozdíl (nejsem fajnšmekr). Bohužel nákup od firmy moc nepřipadá v úvahu — kávovar tu už je :-) — naštěstí to jsou všechno docela levné záležitosti (oproti tomu stroji tady).
2) Kdybych přeci jen pokračoval ve zjemňování mlékem a cukrem (zvlášť u těch metod, kde je káva velice silná, na to já nejsem), jak moc velké zlo je dolévat studeným mlékem?
3) Co tedy vybrat? :-) Pokud možno i s doporučením mlýnku pro danou metodu.
Jak čtete, tak mi jde i o určitou pohodlnost. Chápu, že „jednotlačítkové“ to nebude, ale zas nechci hodinu drhnout náčiní před přípravou druhé kávy dne.
Pročetl jsem článek o domácí kávě zde na webu, ale stále z toho nejsem moudrý. Pokud se opakuji a podobné věci se tu řešily, tak mě klidně odpálkujte odkazem.
Děkuji pěkně a přeji hezký zbytek dne.