Nějak se nám urodilo malin a ráda bych je zužitkovala i jinak než čerstvé nebo s jogurtem a podobně. Máte někdo tip na koláč nebo něco podobného, v čem by mohly vyniknout? Díky
Maliny RSS
-
-
s panna cottou, s pavlovou, s odpalovaným těstem, na lívance a palačinky, malinové truffles, koktejly se sektem…
-
nezazněla tady klasika, pomyslná „lopata“ na jakékoliv ovoce:
korpus (nebo menší košíčky) z křehkého těsta, žloutkový krém, ovoce
dá se provozovat do zblbnutí a s čímkoliv :)
-
↪ 4 pan Cuketka: moc dobra lopatka:) Loni jsem zkousela s ostruzinami, ale zahradni nejsou ono a na lesni zrovna nebyl rok…
Nejaky osvedceny rcp na zloutkovy krem by prosim nebyl? -
Tříšť: Na půl kila malin půl litr vody a asi 150g cukru (podle zralosti ovoce a osobní chuti). Trochu citronové šťávy, nebo část vody možno nahradit jogurtem. Rozmixovat, přes síto odstranit zrníčka. Mrazit. Má to nádhernou barvu a nebeskou vůni!
Několikanásobné vyndavání z mrazáku za účelem rozmíchání tuhnoucí směsi je nezáživné. Můj mixér má zvláštní „holicí“ kotouč, který zmrazenou směs jemně nastrouhá na „zmrzlinu“.
-
↪ 5 yannka: ono je to dohromady putna, když ho dobře uděláte, nesrazíte a použijete dobré žloutky a máslo. teď dělám podle julie child. rum nedávám, líbí se mi ale „zjemnění“ (hahah) na konci máslem ;) taky nedávám vanilkový lusk, ale extrakt.
-
Díky všem, těšila jsem se hlavně na tipy od Mývala :-) A žloutkový krém je výzva, jen nemám formičky na košíčky.
-
↪ 8 Pavli: formičky na košíčky jsem nedávno kupovala v domácich potřebách asi za 12 kč/ks, moc dobrá investice, když uvážím jak v nich budou kraáně vypadat malé tatinky nebo quiche :).
Já bych neváhala z malin udělat charlottu nebo nepečený cheesecake jak ho teď dělala Lucie/Myval s jahodami. Nebo co si udělat trošku marmelády, pak makrónky, pak marmeládu smíchat s trochou mascarpone, naplnit makrónky a radovat se jak se to povedlo :)?
-
↪ 7 pan Cuketka: diky, na Julii mrknu. Delala jsem naposled nejaky Lebovitzuv a pripadal mi trochu moc pudinkoidni.
-
Mam supr rcp na malinové kokotky, ale zveřejnim až budu doma o víkendu ;-)
-
↪ 10 yannka: tak to je prave krasny na tom kremu, ze je to takova malta zakladovka. po dokonceni se do toho da prat cokoliv tekuteho na ochuceni a potrebnou konzistenci (rum, liker, maslo :)
-
1. Drink – zmrazit, poté rozmixovat, trochu cukru dle potřeby, vodka.
2. Koláč -maliny lze použít místo borůvek na tomto naprosto nejlepším a nejjednodušším koláči na světě.http://dolcevita.blog.cz/0707/snadny-boruvkovy-kolac-pro-narocne -
První bedýnkové maliny právě vyzkoušeny se džbánkem creme anglaise (s kapkou Grand Marnier). To se nedá popisovat, to musíte zažít :)
-
Z Velké domácí cukrářky: korpus na roládu nerolovat, ale rozříznout na polovinu pomazat malinovou narmeládou dát na sebe, navrchu poklást malinami, pěkně jednu vedle druhé a polít želetinou.