Po posledním odvysílání pořadu Jste to, co jíte, se dle vyjádření majitele internetového shopu, kam jsem zavítal koupit šunkovar, s objednávkami tohoto zázraku prý roztrhl pytel.
Přiznám se, že vidina toho, že si člověk udělá vlastní domácí šunku z transparentně vybraných surovin byla více než lákavá. Maje na zádech dvě děti, rozhodl jsem se, že pro zdraví těch smrádků bych udělal cokoli.
Jaké bylo moje zklamání, když jsem místo krásně růžové šunky vytáhl z šunkovaru cosi našedlého, co se rozpadalo. Přičemž veškeré postupy jsem dodržel téměř s pedantskou přesností.
A teď nevím. Buď jsem extrémně nešikovný (což by byla ta lepší varianta), nebo si ze mě někdo udělal dobrý den a zamlčel například použití rychlosoli, která například zachová i onu krásně narůžovělou barvu.
Má tu někdo nějaké hlubší zkušenosti? Nerad bych se jen tak lehce vzdal představy, že si sám doma uvařím šunku „jako prase“.
Děkuji všem, kteří se do diskuse zapojí.