U mě je to stabilně lehce sockovský Božkov s Kofolou, ten je doma
vždycky, protože rum je ingredience do buchet.
Ale nastal čas Mochita a domácí zázvorové limči s limetkou a rumem!
Jaký je váš oblíbený "šláftruňk" neboli panák na dobrou noc? RSS
-
-
Nemochi ta muchachita po mojitu příliš?
-
↪ 1 Vanda: Když už, tak ořechovka od Žufánka. Nebo suché Martini. Nebo pivo. Nebo cider :)
-
whiskey!
-
Momentálně Dictador z Kolumbie a Diplomatico z Venezuely. Obojí skvosty mezi rumy.
-
Dobrý calvados nebo naše domácí šalvějovka, ta nemá chybu!
-
↪ 6 Bali: Podělila byste se o recept na šalvějovku? :) Na zahrádce jí teď mám spousty…
-
↪ 8 Vanda: Jojo, Dillon i bon, se žlutou nálepkou, to je ten můj. Vive la Martinique!
-
I manželku jsem naučil na hlt portského (TAWNY)… :-)
-
tož zde je recept na šalvějovku: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…vejovka.html
a votre santé ;-) -
↪ 11 Bali: héééj, pecka! ;)
-
Ha, a já pokazím partu meduňkovým čajem:-)) (popravdě řečeno alkohol před spaním mi spíš nahání hrůzu a žaludeční křeče než klidný spánek)
-
cukí: mam v záloze ještě další alkoholovou pecku! to zase příště, ingredience na zahradě nerostou ;-)
-
Dříve občas babiččina višňovka nebo pivo.
Teď ale kojím, takže nejčastějším večerním nalejvákem je mlíko – nějak jak jde mlíko ven, chce i dovnitř:-))
-
Grappa nebo Jameson :-)
-
Jakožto těhotná rozšířím řady nealkoholických přispěvatelů svou troškou do mlýna – oblíbeným večerním nápojem se mi stávají rozmixované jahody s jablkovým džusem – mňam :-) nebo karamelový shake domácí vrýoby.
-
single malt :)
-
↪ 19 obda: single malt
Mingle salt :)
Sorry, srkám si tu sherry. Single malt jsme zakoupili minulý týden v Bladnoch (Dumfries and Galloway kraj Skotska). Skoro 40 liber flaša, zatím neotevřená. Nejsem fanda, zakoupeno spíš jako souvenir z dovolené. Nabízeli i prohlídku, ale ve Skotsku zrovna svítilo slunce (!!) a tak jsme odmítli.
Příjemná mladá paní prodavačka na velice intimní otázku odpověděla, že: Ne!
Jejich sortiment whisky prý ano, ochutnala (znělo to jako součást pracovní náplně), ale v soukromí, či lépe při společenských příležitostech v pubu, atp., dává přednost vodce! -
Mě k doplnění příjemného večera nejlépe vyhovuje sklenička (nebo víc) kvalitního plného červeného. Vím že to není panák, ale je to prostě radost…
-
↪ 20 Jednorožec: Těžká závist, ostatně v nejjižnější skotské palírně jsem ještě nebyl. Celkově mi Skotsko dost chybí :( Už aby děti byly větší a mohli jsme tam vyrazit na prázdniny.
-
↪ 22 obda: Celkově mi Skotsko dost chybí.
Nejste sám. Zažili jsme tam mnoho prázdnin. Když jsme byli mladší, tak ve stanu, i s batoletem v plenkách. Tenkrát se dalo ještě stanovat „wild“, na Isle of Skye a podobných lokalitách severozápadu. Postupem času těchto možností volného čundrování ubývalo.
Je tam nádherně – když neprší a nekoušou midžis. :-) -
↪ 11 Bali: A kterou salvej pouzivate? Lekarskou ci divotvornou?
-
Mirek: lékařskou! Ale po použití velkého množství tohoto výborného digestivu, budete mít možná stejné stavy jako z šalvěje divotvorné ;-)
-
↪ 25 Bali: Díky! Rád jsem se (ač Valach) takto „zbavil“ darované flaše nenáviděné slivovice. Jedna už mi v komoře hezky zelená!!!
-
Tak ať chutná a léčí ;-)
-
Jameson..nic jineho nemam :-)
-
Ještě tak dva dny se 7letým Abuelo.
-
No asi trapně… „pečený“ čaj (sladký a s s ovocem), nebo teplé mléko, případně kakao :-))