Může mi prosím někdo poradit, kde bych v Praze sehnala jedlé květiny? Chci s nimi ozdobit svatební dort a už jsem byla snad všude – bioprodejny, cukrárny, květinářství a nic. Prosím, pokud víte, kde se dá objednat nebo přímo koupit, dejte mi vědět. Děkuji
jedlé květiny RSS
-
-
Nejsem z Prahy, ale obecně, jedlé je kde co, na netu vyhledejte pod „jedlé rostliny“. Jíst můžete i květiny z květinářství, nemyslím že byste dort otrávila i kdyby byly chemicky ošetřeny, není na nich varování že je použita chemie v expiraci, dlouhodobě bych to však nepraktikovala.Nebo šup na výlet a oškubat na louce :-)
-
Parádu na svatebním dortu můžou udělat např. kandované plátky růží, fialek či macešek, které běžně můžete koupit v květinářství nebo macešky a fialky natrhat na louce či v parku (ale nejlépe někde, kam nechodí lidé venčit své čtyřnohé miláčky) :-)
Tak ať se podaří! -
↪ 1 luciella: Nejlépe u někoho na zahrádce ;) – skoro vždy se najde nějaká kamarádka, která mi květy poskytne. Také se chystám na svatební dort, tentokrát ale použiju z vlastní zahrádky levanduli a růže.
Jinak v každém květinářství, jen si řekněte před koupením, ať Vám je nestříkají leskem na listy, ono to většinou cákne i na květ. Ale to dělají fakt až při prodeji.
Jedlých květin je spousta, nevím, co si představujete. Nešikovné jsou květy, které brzy vadnou, protože svatební dort stojí dlouho v teple. Prodávají se na ně jakési dortové zapichovací vázičky, snad by to měl mít Fiala. Tenhle problém je např. s pomněnkami, maceškami, fialkami…
Růže, levandule, hortenzie, denivky (pokud jsou trhané ten den)… jsou robustnější a vydrží – akorát je dobré koupit si floristickou pásku a omotat jim konec stonku, aby nepouštěly šťávu do dortu. Nebo jim ten konec omočit troškou vosku.
-
Hanka Michopolu ma ve svoji kucharce Zpatky domu pekny tip na kvetiny na dort: ruze se potre bilkem, obali v krystalovem cukru a necha zaschnout. Vypada to efektne!
-
Díky všem za tipy. nakonec jsem si poradila na zahradě – sedmikrásky to jistí:-))