Doporučte pánev pro začátečníka (ne teflon) RSS

Štítky: , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    už asi po 3. si vybírám pánev ale těžké najít nějakou dobrou.

    Jsem sice začátečník co se týče vaření ale nechci si koupit nějaký křáp za pár stovek so hned budu muset vyhodit.

    Teflonu apod. bych se najraději vyhnul když ty pánve vidím po domácnostech rozdrapané a snad to ani není zdravé.

    Rád smažím s minimem oleje a nevím jakou pánev tedy zvolit aby se mi na tom všechno nepřichytávalo po­tom.

    Co jsem tady tak našel jsou pánve:
    Greenpan
    IKEA 365+

    Kdyby ten greenpan nestál tolik tak si ho klidně hned koupim.
    Kde se dají tyto dvě pánve sehnat v okolí Plzně?

    Také mají do 30. 6. 2011 akci –250kč když jim dáte starou pánev.
     http://www.kanarekvkuchyni.cz/…nky/srotovne

    Co mě zaujalo, je keramika nebo jiné alternativy teflonu, nerez, titan.
    Cenově něco max 1500,– ale klidně sem dejte i dražší pokud to bude fakt osvědčená kvalita, třeba se to někomu bude hodit.

    Většinou vařím pro sebe nebo pro 2. Jaká velikost pánve mi bude asi tak dostačovat? 24cm? (Nemůžu si vzpomenout co že to máme doma, asi 28cm.)

    Má někdo zkušenosti s Tescoma ecoPresto?

    Co bych rád aby to mělo slušný dno, rovnoměrně to hřálo, nepálilo se mi na tom všechno hned a dalo se to rozumě čistit.
    Je to na elektriku.

    Děkuji za rady.

    PS.: Co používá pan Cuketka?

  2. Diskuse o pánvích už tu jednou je http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… s keramickou greenpan mám dobré zkušenosti (mají ji rodiče) a někdo (tuším že kami) v tom odkazovaném vlákně psal o nějakých levnějších značkách keramických pánví srovnatelných s greenpan.

  3. Osobne mám doma pánev z řady TEFAL Preference a jsem maximalne spokojený. Pánev přežila dokonce zacházení na podnájmu ješte z dob studií na VŠ a to je co říct protože tam se k ni nikdo nechoval hezky :-)
    Každopádně povrch je opravdu nepřilnavý,oleje stačí naprosté minimum.
    Má konkrétně model WOK a používám ji denně.

  4. ↪ 2 Kytka: všimla jsem si svého jména:)
    O pánvích s keramickým povrchem jsem psala tady http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

    Spokojenost s pánvemi nadále trvá :)

  5. A co měděné pánve? Má s nimi někdo zkušenost?

  6. Já mám taky Greenpan, uz jich máme v rodině 5 :) nejdřív jsme koupili v nějaké slevové akci úplně malinkou a od té doby se to rozrostlo, už ji má i pár mých kamarádů a všichni jsou spokoejní. Tuk ani nezbytný není, používám ho minimum, tam kde se to výrazně nepodepíše na chuti. Bezvadně se umývá, nepoškrábe, mají tlusté težké dno, takže se nevyboulí. A na bigbrands.cz jsem je už dvakrát viděla od Potten&Pannen za akční ceny.

  7. Lze Greenpan použít i do trouby ? Pokud ano, jaký rozměr ?
    Mám 2 pánve IKEA365+ (28 a 34cm) a zatím spokojenost. Jen ta 34cm se mi nevleze do trouby.

  8. Podivejte se na tu jiz vyse zminovanou diskusi, je tam toho hodne.
    http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…
    Do trouby jdou použít pánve bez plastových částí, tj. Stockholm s kovovou rukojetí. Mám 28 a do trouby se vejde, větší už by se asi nevešla.

  9. tu pánev eco Presto od Tescomy absolutně nedoporučuji. Mám ji doma a až budu mít peníze, rozhodně investuji do originálu a koupím si Greenpan. I když stáhnu oheň na minimum, všechno mi připálí. Už v návodu je napsáno, že se nesmí používat při vyšších teplotách a nesmí se na ní s kovovým náčiním. (i když na netu byla prezentována jako odolná pánev) A už ani nejde umýt a to ji mám sotva půl roku.

  10. Když s teflonovým povrchem, tak doporučuju jedině Ballarini, mám už dvě. Pánev je dostatečně těžká, nekroutí se dno, nepoškrábatelná, mám ji několik let, skoro denně je v myčce, míchám vše normálně lžicí. Ballarini mám ze železářství na Jugo Partyzánů v Praze 6.
    A pak doporučuji celoocelovou profi pánev, je těžká, může se dát celá do trouby, je nejlepší na steaky, tu jsem ale koupila v PRAKULu.

  11. Děkuji, hned se na ta vlákna kouknu a pročtu pokud jsem přehlédl.

    Kde je výhodné koupit Greenpan? Nějaké obchody s dobrou cenou nebo nějakými akcemi?
    Našel jsem jen to šrotovné a pak jeden kde je navíc i poklička (cena stejná jako jinde pánev bez pokličky).

  12. Vařím převážně s pánví Ikea 365+, ale často používám i ikeáckou litinovku – doporučuji např. na steaky.

  13. A jak to je s tou IKEA 365+ pánví když je to nerez. Nechytá se na tom všechno? V porovnání s teflonkama, greenpanama, …
    Jinak za ty prachy vypadá dobře.

  14. Neraději mám litinovou, koupila jsem si ji v Talošce před 15ti lety za pár korun. Tefal i Tescomu jsem dostala, ale nijak odvázaná z nich nejsem. A největší špek je stará plechová pánev s „ďubkovaným“ dnem, ta se u nás zapomněla kolem roku 87 po bujarém večírku.

  15. Jack: není nerez a dělá se s ní velice dobře.
    http://www.ikea.com/…cts/10101206

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.