Koukám že začala chřestová sezóna a po prvním rozpačitém domácím pokusu přemýšlím, kam bych mohl zajít na kvalitní a profesionálně perfektně připravený chřest (abych si správně našteloval laťku). Víte o nějakém podniku ve kterém ho mají nově na menu?
Kam v Praze na dobře připravený chřest? RSS
-
-
Když jsme byli o velikonočním víkendu Na Kopci, tak ho měli jako denní speciaitu. A vaří obecně dobře.
V čem byl Váš pokus rozpačitý? -
Tak na našich stránkách jsem s dovolením sestavil chřestovou nabídku partnerských restaurací, třeba Vás nějaká zaujme. http://www.restaurant-guide.cz/…-chrest.html
Také mi teď někdy přišel newsletter, že jsou chřestové hody v restauraci Prosecco.
A včera jsem koukal, že i pan Kalina v Noodles má tento týden nabídku chřestových specialit, tuším že obědy.
Těch podniků ale bude určitě hodně, začíná to být modní.Já skoro nejraději koupím svazek a vaříme doma. Udělat z něj polévku nebo jen lehce podušený jako přílohu, či samotný, to jsou celkem jednoduché věci.
-
↪ 4 Kahi: ja bych se nebala zkusit neco v Bistru Florentyna.. Tusim, ze maji v obedovem menu – http://bistro.florentyna.cz/…ry-3-5-2011/
Co se tyka nepovedeneho pokusu doma – oloupal jste ten chrest?
-
Přidávám se k Myvalovi, u Florentýny chřest mají, a je skvělý!
-
↪ 5 Myval: Neoloupal. :-) Myslíte, že by to pomohlo? (Už bez toho byli poměrně hubení…)
-
↪ 7 Kahi: Určitě, bílej je potřeba oloupat skoro celej, u zeleného stačí spodek. A dřevnaté konce bez milosti odříznout (dají se ale vyvařit do polévky).
-
↪ 7 Kahi: pro začátek asi nej varianta k odpanění – nakoupit chřest na kubáni nebo jiřáku na FT, koupit bílý klidně jen hlavičky (je cca 2× tlustý než v bille), oloupat a pracovat pouze s horní polovinou, která je zaručeně bez vláken.
-
↪ 7 Kahi: když se zadaří, tak zítra odpo tu dám super recipé, kde se chřest nevaří ve vodě :)
-
↪ 7 Kahi: Urcite by to pomohlo! Ja si myslim, ze neoloupany bily ani nejde jist, ta vlakna jsou desne tuha…
Delala jsem jednoduchy „recept“ podle Hanky Michopulu – oloupany bily chrest jsem 12 minut delala na paracku a podavala s ancovickovym maslem (zmekle maslo smichame s nasekanymi ancovickami a citronovou stavou), parmezanem a posirovanym vejcem. Bylo to desne dobry! Chrest jsem mela z Kubane. -
Musím říct že druhý pokus se zeleným (bohužel opět supermaketovým a dokonce maďarským) dopadl o třídu lépe. To bílé jsem ulomil, spodek ještě trochu ošmidlal, povařil a posmažil a roztál na něm sýr a máslo a dobrota. :-) Děkuji za doporučení, asi jsem byl předtím při čtení toho scuk článku dost nepozorný…
-
↪ 12 Kahi: silně oroduju, abys to vzal po cestě z práce přes kubáň nebo jiřák. kvalita se supermárkoš se nedá srovnat ;) dnes jsem si na fotošůt koupil i nějaký zoufalý bílý chřest u vietnamce a fakt – to když člověk oškrabkuje, tak zbyde nula celá prd ;)
-
↪ 13 pan Cuketka: Díky, přesně tak jsem to udělal. Vzal jsem to přes Kubáň a mám surovinu na dalších několik pokusů. Výsledky se stále zlepšují… :-)