Zdravím. Už jsem pěkně dlouho neměla kuře. A dala bych si! Používám teď jen biomaso přímo z farem a ryby, protože ty si všechny mohu zajistit docela dobře, ale po kuřecím už dost sliním, protože se mi nedaří se žádného zmocnit. Vyhýbám se mu dost i v restauracích, protože vím, že je oblíbené jako nejlevnější maso, ale většinou je to surovina tak zoufalá, že ho málokde skutečně používají pro chuť. Děsí mě to.
Otázka ale je: jak člověk přijde ke slušnému kuřeti? Když si představím ty křehčené supermarketové balíčky z Brazílie, dělá se mi mdlo. Většinou to chutná nevalně a z etiky chovu a dovozu taky nejsem nadšená. Preferovala bych kuře české, šťastné, dobře napapané a co nejvolněji žijící, ale bionálepku nevyžaduju (i když to tak nejspíš skončí). Vím jen o kuřecím z Bioparku, které se dá objednat ve většině zdravých výživ, kde maso nabízejí. Existuje nějaká alternativa? Žijí vůbec někde ještě kuřata na farmách? A jaké máte zkušenosti s cenami – vůbec nevím, co je moc a co je málo a nechci nalítnout. Děkuji!