Ahoj, take se vam nekdy stalo, ze pri peceni nejakeho kolace je stred vyssi nez kraje? Me se to stava napriklad u babovky, mrkvoveho kolace nebo u perniku. Nevi nekdo proc to? A jak povrch srovnat, aby byl vsude stejne rovny?
Vyssi stred u dezertu RSS
-
-
↪ 1 Lucille: hodně nahrnuju ke stranám, aby byla zezačátku uprostřed spíš prohlubeń. a peču bez horkovzduchu, někdy déle a na méně stupňů, ubírám sody/prášku, v některých (obzvlášť amerických) receptech bývá zbytečně kypřidel, nutno vyzkoušet:) dneska semi to stalo u nepiškotového korpusu na dort, protože jsem to těsto nějak neshrnovala a pekla horkovzdušně s dalšími blbostmi. u piškotových těst se mi to skoro nestává, jsou nakypřené jen našlehanými vejci a rostou hezky rovnoměrně.
-
ok, dekuji, vyzkousim