1. Tak jsem tu přidal příspěvek do diskuse RATATOUILLE a hned sem na tu svou dostal strašnou chuť! Už se peče! :-) Jinak ještě byla brokolicová polévka.

2. Ratatouille na styku února a března. Mon dieu, what next. Cassoulet v červenci?

3. Chuti neporučíš!

4. Ba. Odolám všemu, jen ne pokušení.
    (Myslím, že Oscar Wilde).

5. Domácí vaječná omeleta co dům dal – vařené brambory, červená cibulka, čerstvá bazalka, naložený hrášek.

6. Brambory s brokolicí zapečené v bešamelu. Půlka mi ho zbyla, takže zítra budou canneloni nebo lasagne se zbytkem grilovaného kuřete atd.

7. Zítra k snídaně pokus o vejce Benedikt ! Držte mi palce ;-)

8. ↪ 2137 krystofk: to zvládnete – minule jsme ho měla jako překvapení k večeři od osoby, která skoro nikdy nevaří:-)
    u nás řepo-mrkvo-kysanozelná polévka, řekla bych boršč, ale nějak tam chybělo maso a pár takových zásadních věcí, takže to nemá název. a jablkové muffiny. když rekapituluju jídelníček podle toho, co sem napíšu, říkám si, že to je celkem nuda:-)

9. K večeři chystám něco z mletého masa, lilku a cukety. Přemýšlím o musace, ale tam není cuketa. Máte nějaký nápad?

10. U nás dnes kachna na pomerančích s gratinovanými kapustičkami se slaninou a blaťáckým zlatem. Jinak pomalu vrcholí přípravy na zítřejší oslavu mých třicetin, takže včera byly upečeny skvostné brownies s Kofilou a opilými karamelizovanými banány, dnes se bude péct Pavlova, ke které budu podávat malinovo-mátové coulis. Ještě zbývá zadělat těsto na pivní preclíky a česnekové rohlíčky – ale to vše až zítra, stejně jako na poslední chvíli připravené horké sušené švestky ve slanině.
    A večer se budu bavit hňácáním kávových lanýžků s kardamonem.
    No, snad bude hostům chutnat :-)

11. ↪ 2140 Madla81: A ještě jsem zapomněla na kachní vývar se zeleninou a masem :-)

12. Polévka avgolemono, tentokrát jsem nedala basmati rýži, ale originál orzo.
    Houbová omáčka s vídeňským knedlíkem. Jo a k snídani byl valašský frgál. Hruškový a makový.
    To samé bude i zítra, navařila jsem toho kotel.
    Po zhruba měsíci a půl se mi pomalu vrací chuť k jídlu a k vaření, takže jsem trochu ochutnala od všeho a nezůstala jako doposud, u jogurtu a vloček. Hm, dobré to je a to tak, že velmi! ;-)

13. Pivli, to je krása, když se to vrátí do normálu, že? Já na tom byla tak dva týdny, stačilo. Jsem nemohla o jídle ani číst. Ale měsíc a půl?! To by mne asi zabilo :-(

14. ↪ 2143 Bali: Tak, tak. A to si představ, že jsem skoro nic nezhubla – to ty hormony, nejspíš! Jedla jsem, jen jsem nemohla vařené věci, maximum byla rýže v sushi. Jinak zelenina, ovoce, jogurty, zrní. V podstatě zdravá strava, ale stejně…
    Snad už to bude dobré. :-)

15. ↪ 2139 mpik: Já teda do musaky klidně dávám i tu cuketu a je vynikající, takže bych se toho nebála :-)

16. Taky tam nakonec skončila a v pohodě! Příště přidám i cizrnu.

17. ↪ 2144 Pivli: zdravý apetit je prostě klíčový :))

18. dneska králík na česneku, chlupatý knedlík a zelíčko

19. vepřové maso v mrkvi, brambory
    večer ještě asi spáchám quiche se špenátem

20. Cukee: zas mi tam nejde ta šipečka. tedy jde, ale nic to nedělá…
    Ale jinak naprostý souhlas! :-)

21. O víkendu pečené hovězí maso s omáčkou, pečené vepřové maso se špenátem a nakonec štrůdl. Likvidace zásob v mrazáku začala :o)

22. My jsme dneska dojížděli víkendový zbytky, na zítra jsem po prožité anabázi s neuvařitelnou Vitana čočkou namočila na zkoušku zakoupenou Lagris čočku – ať bude uvařitelná nebo ne, tak určitě naposled, náhodou jsem v ní zahlídla šutr, takže mě to donutilo přebrat celej pytlík a kromě dost vělkého množství nějak „hnusnejch“ čoček jsem našla ještě dalších šest šutrů.

23. K večeři hrachovou kaši s uzeným a cibulkou. A jako dezert byly ještě Míša řezy, už je celý plech pryč, ale na naši obhajobu musím dodat, že přišla nečekaná navštěva a sežrala je – to ne my:)

24. Míša řezy jsou hodně žravé, také jsem se o tom přesvědčila :-) Jinak u mě dnes domácí bramborové noky s lososem a špenátem, včera byla pečená vepřová kýta s nádivkou a také noky.

25. První vlastní opatrný pokus o pho bo (s phokostkou ze Sapy) a docela se podařil, takže příště už se nebudu držet při zdi a udělám si pořádný vývar.

26. Dnes bude k večeři thajské kari a jako zákusek zkusím udělat basboussu.

27. Při včerejší popeleční středě byl tedy bezmasý den – špenátovo-sýrová polévka a špenát s brambory a volským oke. Dnes zbylá polévka a špagety se slaninou, pastinákem a parmezánem dle Jamieho Olivera. A jako dezert budou dvouvrstvé křupavé brownies se sušenkami a jogurtovo-smetanovo-ovocnou mřížkou. Už se těším, poslední dobou mě různé realizace brownies začaly moc bavit :-)

28. Buchtičky s krémem, miluju je, čtyřikrát jsem si přidat musela :D

29. Vynikající čerstvá treska (haddock), bramborová a batátová kaše (dohromady), mushy peas z konzervy (místní hrachová kaše, vylepšená stroužkem česneku).

K tomu, dle Jamieho, salát ze syrového celeru a hrušky, se zálivkou z panenského o.o., octa, hrubozrnné hořčice, petržele a chili. S tou papričkou jsem to mírně přepískl. Jíst se to dalo. Jen jsem si pak ale hloupě promnul oči nevydrhnutými prsty. Ouch! Kdy se už poučím…

30. kami: ty bláho, domácí buchtičky skrémem bych si dala hned, ale co dělat, když mám doma svou drsnější polovičku, tak je na slaská jídla uvaleno embargo …chjo. Takhle budu muset na buchtičky s krémem myslet jako na jediné pozitivium školních jídelen :-)
    Dala bych si vše, hlavně ten salát z celeru a hrušky vypadá sexy a navíc podle Jamieho vařím poslední dobou fakt hodně a ještě mě nic nezklamalo. Jinak chilli, oči a jiné sliznice, to je fakt peklo, taky se mi to už párkrát stalo a měla jsem pocit, že si budu muset pořídit slepeckého psa a bílou hůl …

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.