Omlouvám se předem za nicneříkající a možná zavádějící název
tématu, nějak mi můj problém nešel shrnout do údernějšího a
výstižnějšího jména.
Věc se má tak, právě končím studium na Taiwanu a chystám se domů
(hurá!), jelikož končí semestr tak paní učitelka navrhla abychom každý
připravili na poslední den nějaký pokrm typický pro zemi našeho původu.
Zní to snadně ale je tu několik překážek:
- k dispozici mám pouze jednoplotýnkový indukční vařič plus jeden
hrnec střední velikosti k tomu. I kdybych nakrásně našla někoho kdo tady
oplývá normální kuchyní, tak trouby tady prostě nejsou obvyklé. Pánev
můžu eventuelně sehnat, takže smažení, vaření, dušení přichází
v úvahu.
- jedna ze spolustudentek je vegetariánka, kdyby nás bylo v kruhu 20 tak
to neřeším, ale jsme 4 plus učitelka, takže vegetariánů je 20%, což mi
přijde moc na to, abych jí ignorovala a ostatním dala guláš.
- suroviny jsou tu poněkud omezené, např. mléčné výrobky tady zrovna
tradici nemají, lze sehnat mléko, máslo, smetana. V Carrefouru v koutku
exotických potravin bych snad sehnala něco jako mouku atp., např. se
zeleninou to tady taky není žádná sláva.
- chtěla bych vařit něco slaného, dezerty už si zabrali
2 spolužáci.
- mělo by to přežít transport z domova do školy, případně je možný
ohřev v mikrovlnné troubě ve škole.
- mělo by to chutnat dobře natolik, aby to neodradilo konzumující od
případné návštěvy České republiky někdy v budoucnu.