Ahoj,
nevite nahodou nekdo jaky je cesky ekvivalent k cake flour ( recept z knizky Thomase Kellera ), popr. jak je to s dostupnosti v nasich koncinach. Podle meho zkoumani ma cake flour je měkká moukaa má nizky obsah glutenu .
Díky
Ahoj,
nevite nahodou nekdo jaky je cesky ekvivalent k cake flour ( recept z knizky Thomase Kellera ), popr. jak je to s dostupnosti v nasich koncinach. Podle meho zkoumani ma cake flour je měkká moukaa má nizky obsah glutenu .
Díky
↪ 1 dark: na strankach catalinapece.blogspot.com jsem nedavno nasla radu:
Pokud neseženete dortovou mouku, smíchejte 50g hladké mouky s 14g kukuřičného škrobu a cca 3× až 5× prosypte přes síto.
jj, asi tak, z mých zkušeností např. včera, kdy jsem to dala půl na
půl (mouka – škrob), vznikla naprosto skvělá bábovka, a to je moc
nejíme, ohasy byly „to je jako dort, mňam:-)“, nedostávalo se mi totiž
normální mouky. neprosívala jsem. jinak jsem našla na joyofbaking toto -
Make your own – one cup sifted cake flour can be substituted with 3/4 cup
(84 grams) sifted bleached all-purpose flour plus 2 tablespoons (15 grams)
cornstarch.
Myslím, že ta Catalinina rada bude možná lepší, resp. víc škrobu
doortobábovce spíš prospělo, allpurposeflour, jak si ji pamatuju je
krupičkovatější a prostě jiná (rozhodně nic, po čem bych toužila).
diky moc vyzkousim
Nemaji ji v Marks a Spencerovi? A nekolik druhu mouky ma taky Tesco Organic (takove ty cerne obaly).
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.