Dobrý den,
mohl by mi někdo, prosím, napsat recept na Kung pao? Internet je jich plný,
ale neumím kdovíjak vařit, takže kvalitní recept nepoznám.
Kung pao RSS
-
-
kdyz uz to musi byt.. treba tohle? http://dolcevita.blog.cz/…eme-kung-pao a wikipedie?:-)
-
2: Ale ne česká wiki, v anglické verzi je myslím popis přesnější a je tam i vysvětlený rozdíl mezi sečuánským originálem a naší západní verzí (to je ta Šárčina): http://en.wikipedia.org/…_Pao_chicken
-
↪ 3 aida: no to jo, ale aspon tam ma Sarka dve verze, a ta prvni je takova hodne cista, pro zacatecnika kazdopdne cela ta stranka dobry material… snad si to pavlik precte:-)
-
4: Snad ano. Hlavně ať nečte tohle (vypadlo to na mě právě z Labužníka): http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)
-
Děkuji všem za rady, kouknu na to :)
-
Přidávám tip na restauraci v Čelákovicích, kde nabízejí původní Sečuánské kung pao, asi tak jak by mělo vypadat. Tedy především se sečuanským pepřem.
Dovedl mě do ní kamarád, rozený číňan s doporučením že jde o místo které jako jediné uznává Pražská čínská komunita.Nebojte se příšených stránek ani jídelního lístku. Mají dvě varianty, jednu pro čechy s jídly za cca 70kč, včetně české verze kung paa, a druhou s původními recepty sečuanské kuchyně. Bohužel ani na něm, alespoň v českém překladu, nejsou všechna jídla co restaurace nabízí. Už několikrát se mi stalo jak kolem mě propluly krásně zdobené tácy s kraby a různými rybami, případně dalšími jídly co jsem už nebyl schopný identifikovat.
Vlastně se divím že u dávno není na scuku.
-
Ten recept z Dolce Vita se mi líbí. Jen nevím, jak poznám kvalitní sojovou omáčku a co to je wej-su.
-
wej-su je glutamát sodný (v prášku, v bille atd prodávaný jako směs se solí, glutasol tuším), ale zrovna myslím, že i bez toho to bude fajn.. přirozeně hodně ho totiž obsahuje i sojová omáčka, maso a všechno možné:-) kvalitní sojová omáčka – nikoli vitana, maggi – dost slabá chuť, já mám ráda kikkoman, v Bille pak mají snad ještě heinz, aspoň naší, no. (podívejte se po vietnamských/čínských/japonských/korejských/thajských večerkách a zeleninách, něco snad najdete). určitě to dobře dopadne, od Šárky mi zatím vše moc chutnalo, jsem zvědavá na výsledek tohoto:-)
-
Oukej, během týdne to projdu, díky za rady :)
-
Ten první recept na Dolcevita je Kung-pao jak má být.Kung-pao je ve své podstatě velmi jednoduché a rychlé jídlo,které je hotové za pár minut.Žádné dušení,žádná zelenina.Jen arašídy.
Glutamán se přidává na zvýraznění chuti,dá se bez něho obejít.
Sójovku nejlíp některou originál asijskou,takové ty vitany aspol. nebrat.
Jo a ta sojovka do Kung-paa se dává světlá,tmavou byste to zkazili. -
Recept na Kung Pao je zrovna v aktuálním čísle časopisu „Albert v kuchyni“ (únor 2011), který lze zdarma vzít v prodejně Albert.
BTW na to že jde o bezplatný časopis, je jeho úroveň velmi dobrá! -
Ad sojovka v Kung-pao: podle mé kuchařky Fuchsia Dunlop: Land of Plenty (kterou beru jako autoritativní pro sečuánskou kuchyni) tam patří 2 lžičky světlé do marinády a lžička světlé + lžička tmavé do omáčky. Jinak do čínské kuchyně patří čínská sojovka, já používám snadno dostupnou Pearl River Bridge Superior. Kikkoman nechávám na japonskou kuchyni.
-
↪ 7 rejow: Tedy Vaším příspěvkem jste mi udělal ohromnou radost. Do této restaurace jsem chodíval, když ještě bývala na Budějovické. Pak se po nich zem slehla a mně to bylo moc líto. Jejich kuchyně byla naprosto jiná než ve všech pseudočínských bistrech. Skvělá! Do Čelákovic se určitě vypravím a všem ostatním doporučuji.
-
11.: S těmi arašídy tak úplně nesouhlasím. mohou to být i jiné oříšky, důléžitá je právě ona křupavá složka. :-) Typické pro sečuánskou kuchyni.
13.: souhlas. -
↪ 13 obda: Tak s tou tmavou sojovkou je to pro mě nová informace.Vyzkouším.
Pearl River Bridge Superior používám taky,tmavé i světlé,jsou dostupné a levné.