Může se zkazit instantní káva? (odmysleme, prosím, že pro někoho je už samotná instantnost synonymem hnusu)
Mám tu docela dlouho otevřenou pikslu Nescafé Colombia, tedy v rámci levných značek relativně dobrou kávu (která mi dokonce i docela dost chutnala), jenže ji mám otevřenou hodně dlouho, v řádu měsíců, doma piju kávu jen někdy o víkendu. Teď jsem si ji udělala, s mlékem, dnes kupovaným a po prvním napití jsem ji musela vylít do dřezu, jak chutnala hnusně, hrozně hořká s neidentifikovatelnou chemickou pachutí. Normální Nescafé Clasic, které jsem vyžebrala na spolubydlící, sice není moc dobré, ale je to průměrná instantní káva, tedy pitelná.
Vždycky jsem si myslela, že instantní kafe maximálně vyčichne, takže bude bez chuti, ale tohle tomu neodpovídá.
Závěrečná otázka tedy zní – jak dlouho může vydržet otevřená instantní káva, aby se dala ještě pít (s mlékem a cukrem)?