Přivezla jsem si od rodičů náruče kudrnky… Co s ní? Chystám se na petrželové pesto podle Gurmanky http://dolcevita.blog.cz/…pesto-presto , něco zamrazím… ale dá se s ní udělat ještě něco jiného?
Co s petrželí? RSS
-
-
petržel si suším, ale teda spíš hladkolistou, je aromatičtější než kudrnka. A pak ji mám sušenou buď samostatně, nebo to udělám tak, že v sušičce dám do horních plat petržel, pažitku a libeček a do dolních plat cibuli krájenou na půlkolečka a rozdrolenou od sebe a nahrubo nastrouhanou mrkev, případně celer a petrželový kořen. Usuším to a smíchám a mám domácí polévkové koření. Eventuálně smíchám s hrubou solí, ale to jen do „dárkových balení“ pro kamarády, sama v tom sůl nemám ráda, solím raději zvlášť.
Někdy do toho přidávám ještě na prášek roztlučené sušené houby. -
muzete si udelat tabouleh..supr salat z bulguru, kde je petrzele vic nez dost. Ja sice pouzivam hladkolistou, ale hanka michopolu kdysi nekde psala, ze na tabouleh se kudrnka hodi pro tu svou cechratost..:), zbytek nasekat a zamrazit-imho lepsi nez suseni, tim se z ni stane prach
-
Velké množství petržele spotřebuje také Falafel.
Recept např.zde na Cuketkovi
http://www.cuketka.cz/?… -
Kami, díky moc.
Tesso, to je super nápad – tabuleh mám ráda a kuskus, citron a rajčata mám doma taky :) -
Mně se taky osvědčuje mražená, už nasekaná…hodně se jí dá dát i do vajíčkové pomazánky, do žemlových knedlíčků, do nádivek…
-
Já mám taky hlavně kudrnku a co nespotřebuju hned, tak nasekám a strčím do mrazáku. V zimě se to vytahá, hlavně do polívek a i jen tak nasypat na brambory.
Ten tabouleh je bezva nápad, a myslím, že z jiné než z kudrnky jsem ho ani nikdy neviděla. -
Tak po celodenním krájení kudrnky jsem si udělala to petrželové pesto podle gurmanky a super… doporučuju vyzkoušet…
tabuleh si namíchám ráno, dnes jsem vážně kaput :) -
Pokud se hovoří o špičkové výživové hodnotě petržele, vždy pak o hladkolisté. V receptech / špekové knedlíky, vývary, pesta atd / se používá pouze tato. Kudrnka je určena na dekoraci / ozdoba je na vánoční stromek / pokrmu. Hladkolistá svou chutí zvýrazní nezaměnitelným způsobem celkové vyznění chuti pokrmu. Bohužel se v našich obchodech poměrně těžko shání.