Prosím prosím nevíte někdo o cukrárně (případně i restauraci), kde by měli sladkosti (nebo jídlo) pro diabetiky? To znamená včetně spočítanejch jednotek cukru na porci? Jo a jelikož se jedná o těhotenskou cukrovku, tak ne s umělejma sladidlama ale slazené fruktózou. Nejlépe v Praze a okolí. Achjo, mě zase honí mlsná…
DIA RSS
-
-
S tím bohužel neporadím, ale co kdybyste si koupila stévii a něco si upekla sama? Nedávno jsem s ní dělala tvarohovou bábovku a nikdo nepoznal, že tam žádný cukr není.
-
No, to beru jako krajní řešení, protože když jsem dřív pekla, tak můj muž sladký moc nejí a já to horko těžko dojídala sama (mrazák malej) a většinou zbytek vyhazovala. O to je to horší teď, kdy si musím hlídat dávky cukru (nejde totiž jen o cukr jako takový, ale i o skrytý cukr v mouce, ovoci a přísadách do kterých by to člověk neřekl – jako pudingový prášek a tak). Takže místo třeba 4 kousků bábovky můžu zblajznout jen 1. To bych jednu buchtu jedla měsíc…
-
Zkuste třeba ARKO – pralinky v Arkádách, mají i hodně dia věcí a na obalu by snad mělo být i složení. Jinak hodně štěstí. Pokud budete péct sama, můžete dát upečenou buchtu do mrazáku, většině to neublíží :-)
-
K tomu pečení mě ještě napadlo, že byste si mohla udělat krambl z nějakého ne moc sladkého ovoce. To se dá dělat i v malém množství a pšeničná mouka by se snad dala nahradit nějakou zdravější. Nebo kokosem či ořechy, ty myslím nemají moc sacharidů. Pokud plácám blbosti, omlouvám se – o cukrovkářské dietě toho moc nevím.
-
Jé, děkuju děkuju!!
To Arko vypadá dobře – slintám nad zázvorovou marmeládou a tím marcipánem!!! Asi si zatím udělám crumble – to mě vůbec nenapadlo, nedělala jsem ho aspoň 10 let! :-) -
Na ihned.cz jsem nedávno četla o takové pekárně, snad Vám to pomůže: http://www.celozrnnapekarna.cz/vyrobky.html
-
V prodejně oříšků na I.P.Pavlova mívají cukroví z Kladna, ač nedietář a strašný mlsoun, moc mi chutnalo. Pí Jelínkovou znám z krátké ochutnávky při jedné akci v Botanické zahradě, moc milá paní. Když tak se koukněte na její stránky a třeba tam bude něco pro Vás použitelného:
http://www.potravinova-alergie.info/…-alergie.php -
Mockrát děkuju, vyzkouším všechno! Jinak ten marcipán z Arka je lepší než pravej cukrovej!!!