Co si myslíte o jejich produktech? Nevím, zda spíše spoléhat na zajeté „pravé“ značky, či se svěřit do rukou těmto angličanům. např. francouzská dijonská hořčice: Maile či M&S?
Mark' s and Spencer RSS
-
-
V anglických MaS jídlo super, daleko, daleko širší nabídka (hlavně čerstvých) než u nás. Pro některé specifické anglické věci tam chodím (bo jinde nemají), ale zrovna s dijonskou hořčicí neporadím. Tu jsme nakoupili do zásoby na dovolené ve Francii :-)
-
M-S hořčici neznám, Maille kupujeme dlouhá léta ;-)
-
Dijonskou hořčici si kupuji francouzskou. Jinak jedině anglickou práškovou Colman´s. Ale tu v M&S nemají. Mohu ovšem doporučit jejich vánoční hořčici, je hrubozrnná, s medem a pivem. Skvělá! ;-)
-
Kupuju na střídačku obě značky, podle toho, kdy nám dojde a kde se dostanu ke zdroji. Hořčice M+S jsou dobré, zkuste třeba i staroanglickou nebo tu výše doporučovanou vánoční.
-
Jídlo M&S je skvělé!
Kupuju si u nich například:
- hotové omáčky (rajčatové, tikka masala, kari a spol)
- sušenky (cookies s ovesnými vločkami a borůvkami, s pekanovými
ořechy; máslové shortbready)
- snídaňové cereálie (wholegrain wheat bisks)
- paštiky (jejiich „potted beef“ obsahuje 90 % masa! mňam)
- sněhové pusinky (kdo jednou zkusí ty anglické, už se nikdy nespokojí
s českými)
- kořenící pasty (tikka, korma, green kari)
- slané sušenky s olivama
- ostrou hořčici
- čerstvé pečivo (tam, kde ho mají – muffiny s borůvkama, donuty,
foccacia – mňam)
- vanilkovou zmrzlinu
- hotové omáčky (rajčatové, tikka masala, kari a spol)
-
6. No právě, chtělo by to sortiment rozšířit. Jinak ale naprostý souhlas. ;-)
-
Já tam někdy kupuji zázvorové pivo, nikde jinde ho u nás neumím sehnat.
Na Vánoce tam určitě koupím vánoční puding.Mohlo by tam toho být víc, ale lepší něco než nic, je to tam celkem fajn.
-
Většinou tam beru nějaký cheese cake. Citrónový je příliš kyselý, ale vanilkový, mandarinkový nebo čokoládový je skvělý. A také chipsy, mají dvě řady, sáhněte kdyžtak po té, co je označena jako hand-cooked. Ty jsou opravdu z plátků brambor, nejlepší je black cracked pepper a také cheddar + caramelised challots.
-
Pivli, mají někde angl. práškovou hořčici?
Jídlo u M&S nám ráda – snad sortiment rozšíří. I nejobyčejnější čaj je tam výborný, marmelády, koření, sušenky, skvělé brazilské hovězí v konzervě, lákavé slané koláče, vánoční pudink-báječný.
-
10: dovolím si odpovědět za Pivli – anglickou práškovou u nás buď v Makru, nebo u Robertsona.
-
Já tam prakticky nekupuju, bo mě sejří s tou trapnou non-GMO deklarací.
-
11. Díky! Ano, přesně, jak napsal Kytka. Dá se sehnat i naše česká prášková hořčice, na váhu, v prodejnách s bylinkami a kořením. Ale nedoporučuji! Proti Colman´s je to slabý čajíček.
;-) -
13. Pivli
Pravdaže, koupila jsem si nějakou práškovou v Makru a bylo to (jak?) mouka. Na Colman´s neměla ani zdaleka. (Teda taky ne na tu krásnou piksličku, pro niž mám zvláštní slabost:)V M&S si z „hořčicových“ záležitostí ale kupuju pravidelně Picalilly, to ani nevím, kde jinde kupovat. Pak Lemon curd, zeleninové chipsy, tmavý cukr, semtam nějaké cookies.. Jo, a zázvorovocitronový sáčkový čaj.
Hořčice francouzského typu si tam nekupuju, ty si buď vozím z Francie, nebo i v lépe zásobených obchodech tady se Maille dá normálně koupit.
-
Octové brambůrky!! Mamčin přítel je kdysi dovezl z Anglie jako ukázku hnusu, co jsou Angláni schopni pozřít a my dvě si je paradoxně zamilovaly… jen ta cena, většinou si nakoupím, když jsou slevněné napolovic. Z běžných supermarketových se jim žádné nevyrovnají, jedině Walkers jsou správně kyselé, ale zas mě štve, že jsou moc tenké… ;-)
-
Shortbread, ruzne druhy cukru, vanilkova esence, prasek do peciva v prakticke piksle, ancovicky, celerova sul do Bloody Mary… Potesilo me i kakao.
-
11, 13
Díky za tipy, zlusím!
14 – Kami, lemon curd dělám doma, není to tak složité – a myslím, že má lepší chuť, i sterilaci vydržel…
http://vilemina.blog.cz/…sove-lahudky -
BTW: Marks plánuje otevírání potravinových speciálek. Nyní v DBK, v září Galerie Fénix…
-
Souhlasím, že domácí lemon curd (iPhone mi to opravuje na Lenin curd, hehe) je lepší, na výrobu zcela jednoduchý a mj. i levnější. Já ho mám ještě radši z limetek, mňam.
Z M&S používám jejich fish sauce na thajská jídla, jejich mražené lososí filety (geniální je, že jsou jednotlivě zatavené ve fólii, takže se dají spotřebovávat postupně, omáčky na těstoviny (amatriciana) a tu a tam indické curry, na pečení vodu z pomerančovníkových květů, mno a asi jednou zmrzlinu. Některé jejich asijské hotové omáčky byly zklamáním, nejsou dost ostré, např. thajské curry.
Kéž by se tak v Praze prodávaly jejich sendviče…
-
V MaS beru koření (vanilkový lusk, kardamon), cookies a našla jsem tam fudge (sice se nevyrovnal tomu z Windsoru, ale potěšil) a ráda tam kupuju chipsy a zbožňuju tamní musli s kousky čokolády.
-
Jo, to muesli mi někdo daroval a chutnalo mi, ovšem je to jako zakusovat snídaňové cereálie trojí čokoládou, přičemž poměr je tak 1:1. Trochu perverzní :-P
-
Právě jsem otevřel vychlazený hruškový cider z M&S a je výborný! Stejně jako borůvkové muffiny, které jsem snědl už včera, kdy jsem je koupil v nové potravinové speciálce v DBK.
-
Tak jsem se dočetla, že chlazené zboží se k nám dostane nejdříve za rok- takže na ty zmiňované sendviče si budeme muset chvíli počkat…alespoň je ale mají v plánu u nás zavést. problém je prá najít vhodného výrobce neb prý mají velmi specifické složení. Tak uvidíme na koho to padne:)
-
Tak jsem si právě z trouby vyndala tu nej nej ciabattu co se mi podařilo tady v Praze sehnat- dopékací z M&S. Perfektně pomoučená zvenku, úžasně křupavá kůrčička a uvnitř spoooouuuustu bublin!
-
No, ja taky muzu MaS doporucit. Daji se tam sehnat zajimave veci. I kdyz ne vsechny mi od nich chutnaji.
Kazdopadne nedam dopustit na hotove omacky, ktere mam v zasobe, kdyz se mi nechce varit, ale presto to ma byt neco lepsiho.
Napr.
rerichovou omacku [davam na rybu osmahnutou na masle podavanou s jasminovou ryzi. Nemusim solit ni jinak dochucovat.]pikantni mangove chutney, ktere naprosto zboznuji [nejradsi na verpovem]
ale i ostruzinova omacka [jen nekomu mohou vadit pecicky]
take pesta maji epesni
a nebo vanilkovy lusk – za cca 79kc 2ks, krasne mekke v praktickem pouzderku
nekolik druhu koreni v mlyncich – vsechna jsou dobra
pak jsme meli stribrne cibulky, ale moc nezaujaly
zazvorove pivo bylo teda vyslovene hnusne, i kdyz od jinych znacek ho mam rada
matova omacka – zajimava, jen ten ocet je tam takovy nezvykly
no, znama mela nejake polevky z plechovky a pry teda docela hnus -
Vzhledem k tomu, že jsem aktuálně zodpovědná za sortiment foodu v M&S, budu se snažit vaše připomínky pročíst a sortiment upravit a rozšířit.. ale není to tak jednoduché, bohužel Anglie má pro nás jen omezenou nabídku.. ale udělám maximum. :-)
Pokud někomu něco vyloženě chybí, tak pište pište pište.. -
Zajímavý je chybně použitý apostrof v názvu (správně tam vůbec není). Říká se tomu Grocer's Apostrophe (hokynářův apostrof). V případě Marks&Sparks, jak jsou zde žoviálně přezdíváni, to pasuje jako příslovečná poklice na hrne'c. :-)
-
KaterinaB, přijde mi „zábavné“, že jako M&S sem do ČR dovážíte z Británie ‚Czech beer‘ (doslova s tímto názvem), a láhev stojí myslím kolem 45Kč. To je záměr nebo úlet?:)))
-
26. Chybí mi prášková hořčice. Nebo ji v M&S jen nevidím?
A taky bych brala jednodruhové zeleninové lupínky – jenom samotnou červenou řepu. A pak skotskou uzenou tresku, i když to se asi moc dovážet nedá. -
Foodlover – Czech beer je anglický ulet, toho se rychle zbavim. Rekla bych, ze se dokonce i vyrabí taky u nás. :-)
Kami – práškovou hořčici teď nemáme, snažím se ji zařadit. Jednodruhové lupínky – to bude horší, v nabídce je buď mix nebo jen petržel samotná. Řepa se zatím nevyrábí.
Chlazený sortiment zatím nemáme, ale plány jsou veliké. :-) Tak se snad dočkáme.