Řezník Steinhauser na Českém rozhlasu RSS

Štítky: , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímavý rozhovor na téma řeznictví s docentem Steinhauserem z Veterinární univerzity v Brně. Po městě má několik poboček i jeho řeznictví. Co mě zaujalo tak to byla informace o křehčeném masu. Vyznělo mi to tak, že křehčené je ve skutečnosti lepší než nekřehčené a to mi nějak nesedí.

    http://www.rozhlas.cz/…prava/740837

  2. myslím, že jde o křehčené, „tenderizované“ maso v původním významu použití, tedy odleželé nebo jiným způsobem upravené maso pro snadnější a příjemnější konzumaci. Někde na blogu už bylo zmíněno, že například křehčení drůbežího masa za použití slané vody není při dodržení maximálního přidaného objemu v řádu procent na škodu. Myslím ale, že doc. Steinhauser měl na mysli spíše zrání masa (především hovězího). Z mnoha odkazů např: http://www.steinhauser.cz/…a_taliri.doc – předposlední odstavec str. 3 a dále

  3. geek: prodejny Steinhauser na Husitské a Kobližné patří bratru pana L.S. Jaromírovi: http://www.steinex.cz

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.