Nemáte někdo nějaký tip na literaturu (i internetovou), která by nějak detailněji pojednávala hlavně o mase? Mám na mysli jaké části masa má hovězí, vepřové atd, tipy na jejich vybírání, zpracování, co se na co hodí a nehodí a tak. Česká anglická nezáleží. Asi bych spoustu informací našla u McGeeho, ale knížka, kterou mi měla máma přivést s Ameriky byla moc těžká a čeká tam na nějakou další návštěvu:-(
Zpracování masa RSS
-
-
Konkrétně nevím, ale možná by stačilo zapátrat po nějaké učebnici pro střední školy (učiliště) a oborově – potravinářství, zpracování masa, uč.obor řezník nebo prodavačka ......prostě něco v tom duchu.
-
No, pro střední školy je třeba tohle: http://vladahadrava.xf.cz/maso.html, ale to je takové dost laické; pro VŠ tohle: http://www.steinhauser.cz/novinky.php?…
Jinak z knih, které jsou u nás dostupné, považuju za nejlepší Hygienu a technologii masa od doc. Steinhausera, určitě ji někde v nějaké knihovně najdete. -
Když už jsme u těch odborných učebnic, za asi nejlepší považuji skripta, ze kterých jsem se učila já, tedy Prof. Petr Pipek – Technolgie masa I a II, k dostání budou pravděpodobně v prodejně na VŠCHT