Dneska jsem si přečetla, že v Česku je šíleně oblíbený eidam (jestli ono to nebude tím, že mnoho obchodů pomalu nic jiného nemá, že), že v Madetě se vyrábějí sýry, které se kvalitou vyrovnají francouzským (zřejmě myšleny ty úplně nejbídnější typu Président), a mj. že je lepší si sýr koupit zatavený s etiketou než u pultu: http://www.lidovky.cz/…bra-chut.asp?…
Zuřím pokaždé, když nakupuju v naší místní předměstské Bille, která skutečně má asi 20 druhů českého eidamu, jednu mizernou Nivu, pár bídných napodobenin ementálu a v nejlepším případě ještě nějaký ten Gran Moravia. Jinak sýry musím jezdit nakupovat do Práglu, do Cheesy nebo do U závoje nebo ještě jinam, a pekelně mě to štve.
Zábavné je, že titulní otázku „Jak ale chutná správný sýr?“ autorka nechala nezodpovězenu. Dalo by se však říci: Ten, kdo jí pouze český „eidam“, to rozhodně vědět nebude.